România şi Coreea de Sud au parafat un acord pentru extinderea programului de vize

România şi Coreea de Sud au parafat, miercuri, un acord pentru extinderea programului de vize, care prevede dreptul cetăţenilor celor două ţări la o şedere de până la 180 de zile fără a fi necesară o viză, relatează agenţia Yonhap.

1610 afișări
Imaginea articolului România şi Coreea de Sud au parafat un acord pentru extinderea programului de vize

România şi Coreea de Sud au parafat un acord pentru extinderea programului de vize (Imagine: Cristina Nichituş/Mediafax Foto)

Ministerul de Externe de la Seul a anunţat, miercuri, că România şi Coreea de Sud au parafat un acord pentru extinderea programului de vize, în cadrul acţiunilor de întărire a cooperării.

Decizia va permite cetăţenilor români şi sud-coreeni, inclusiv celor care călătoresc în scopuri de afaceri, să stea pentru o perioadă de până la 180 de zile în cealaltă ţară fără a avea nevoie de viză.

MAE sud-corean a precizat că acordul urmează să fie semnat în cursul acestui an.

Potrivit Yonhap, în prezent, exceptarea de la viză se aplică doar cetăţenilor români şi sud-coreeni care călătoresc în scop turistic pe o perioadă de până la 90 de zile.

Parafarea a avut loc la Seul, în cadrul unei întâlniri dintre viceministrul de Externe sud-corean, Cho Tae-yong, şi secretarul de stat în MAE, Carmen Burlacu.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul MAE român, conform dispoziţiilor acordului semnat în decembrie 1993 şi amendat prin schimbul de scrisori din mai 1996, cetăţenii fiecărei ţări, titulari de paşapoarte valabile, pot intra pe teritoriul celeilalte ţări fără viză pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile, cu condiţia de a nu desfăşura activităţi lucrative.

Cetăţenii care intenţionează să stea mai mult de 90 de zile ori doresc să desfăşoare activităţi lucrative trebuie să solicite obţinerea vizei de la misiunea diplomatică a celeilalte ţări.

Amendarea Acordului guvernamental privind desfiinţarea reciprocă a vizelor este în curs de negociere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici