România solicită accesul preferenţial al muncitorilor români pe piaţa muncii din statele occidentale

Vicepremierul Dan Nica va participa la Reuniunea informală a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne de la Stockholm, unde delegaţia României va solicita accesul preferenţial al muncitorilor români pe piaţa muncii din statele occidentale.

18 afișări
Imaginea articolului România solicită accesul preferenţial al muncitorilor români pe piaţa muncii din statele occidentale

România solicită accesul preferenţial al muncitorilor români pe piaţa muncii din statele occidentale (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Dan Nica va pleca, miercuri după-amiază, la Stockholm, în Suedia, pentru a participa la Reuniunea informală a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, în cadrul căreia vor fi abordate subiecte privind întărirea cooperării poliţieneşti, managementul migraţiei şi azilului în contextul mai larg al aprobării viitorului Program Stockholm, în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, pentru perioada 2010-2014.

"Delegaţia României va susţine necesitatea continuării demersurilor iniţiate la nivelul UE, în special în ceea ce priveşte întărirea cooperării între agenţiile de implementare a legii din statele membre, prin schimbul de bune practici şi informaţii", arată MAI.

MAI precizează că partea română va solicita introducerea în textul programului Stockholm a unei prevederi privind aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, potrivit calendarului asumat, în martie 2011, dar şi a unei referinţe privind respectarea principiului preferinţei comunitare (accesul preferenţial al muncitorilor români pe piaţa muncii din statele occidentale).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici