România trimite vineri încă 90 de pompieri în Grecia

Încă 90 de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România au plecat vineri spre Grecia.

24276 afișări
Imaginea articolului România trimite vineri încă 90 de pompieri în Grecia

România trimite vineri încă 90 de pompieri în Grecia

Potrivit IGSU, deplasarea pompierilor se face pe cale aeriană, cu aeronave din cadrul Ministerul Apărării Naţionale, iar durata misiunii este de 15 zile.

Cei 90 de pompieri îi vor înlocui pe colegii aflaţi în Grecia, care se vor întoarce vineri în ţară, pe cale aeriană, cu aeronavele MApN.

Tehnica de intervenţie încadrată de noul modul va fi cea dislocată deja pe teritoriul elen şi constă în 7 autospeciale de stingere incendii de pădure, 4 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l, 1 autospecială pentru intervenţie rapidă cu capacitatea de 600 l şi alte 3 vehicule pentru transport personal.

Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, sens în care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici