România, Turcia şi Bulgaria au semnat memorandumul privind combaterea minelor din Marea Neagră

Documentul a fost semnat joi împreună cu reprezentanţi ai Turciei şi Bulgariei.

74 afișări
Imaginea articolului România, Turcia şi Bulgaria au semnat memorandumul privind combaterea minelor din Marea Neagră

România, Turcia şi Bulgaria au semnat memorandumul privind combaterea minelor din Marea Neagră

Ceremonia a avut loc la Istanbul.

„Am semnat, la Istanbul, Memorandumul de Înţelegere privind constituirea grupului operativ pentru combaterea minelor marine în Marea Neagră – MCM Black Sea, împreună cu ministrul turc al apărării, Yaşhar Güler, şi ministrul adjunct al apărării din Bulgaria, Atanas Zaprianov”, a anunţat ministrul român.

Tîlvăr a explicat în ce constă înţelegerea şi ce importanţă are demersul celor trei state.

„Concretizarea acestui proiect a fost una dintre priorităţile mandatului meu, pentru că este responsabilitatea noastră, ca state riverane şi membri ai NATO, să depunem toate eforturile pentru siguranţa Mării Negre, cu sprijinul şi implicarea aliaţilor noştri.

Prin lansarea MCM Black Sea demonstrăm solidaritatea şi angajamentul nostru comun în contracararea ameninţărilor minelor marine care plutesc în derivă în Marea Neagră. Agresivitatea şi dispreţul Federaţiei Ruse faţă de normele de drept internaţional fac din Marea Neagră nu doar o problemă regională, ci una cu implicaţii globale”, a precizat ministrul român al Apărării.

Angel Tîlvăr a mai spus că aşteaptă ca în proiect să se implice şi alţi parteneri NATO „pentru a consolida cooperarea şi interoperabilitatea în asigurarea securităţii Mării Negre şi a regiunii Euro-Atlantice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici