România va contribui cu 50 de militari la eforturile "Coaliţiei anti Statul Islamic" din Siria

România va participa cu 50 de militari instructori la "Coaliţia anti Statul Islamic" din Siria şi Irak, aceştia urmând să aibă un rol de consiliere, declară ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, citat de corespondentul MEDIAFAX.

1420 afișări
Imaginea articolului România va contribui cu 50 de militari la eforturile "Coaliţiei anti Statul Islamic" din Siria

România va contribui cu 50 de militari la eforturile "Coaliţiei anti Statul Islamic" din Siria

Ministrul a participat, miercuri, la deschiderea exerciţiului militar "Saber Guardian", în poligonul de la Cincu, judeţul Braşov, declarând, la finalul ceremoniei, că România va contribui concret la eforturile "Coaliţiei anti Statul Islamic din Siria şi Irak“ cu 50 de militari instructori cu rol de consiliere.

"Contribuţia noastră constă într-un număr de 50 de instructori pentru forţele de operaţii speciale din Irak, pentru informaţii militare din Irak. Aceşti viitori instructori sunt pe punctul de a termina o pregătire specializată, apoi mai avem de perfectat câteva formalităţi legale înainte de intrarea lor în teatrul de operaţii pe o misiune de consiliere. Intarea lor în teatre o estimăm la începutul toamnei“, a spus ministrul Motoc.

La Ciucu a început, miercuri, primul exerciţiu major găzduit de România după summitul NATO de la Varşovia, peste 2.700 de militari din cinci ţări membre NATO şi cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace antrenându-se aici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici