Românii din Amatrice, care au supravieţuit cutremurului, se întorc acasă. Consilier local: ”Mulţi dintre supravieţuitori pleacă spre ţară astăzi, şi în zilele următoare, în funcţie de cum se organizează grupul"

Mai mulţi dintre românii care au supravieţuit seismului de săptămâna trecută, din Italia, au început să plece, luni, către casă, după ce localităţile în care lucrau au fost aproape distruse.

1423 afișări
Imaginea articolului Românii din Amatrice, care au supravieţuit cutremurului, se întorc acasă. Consilier local: ”Mulţi dintre supravieţuitori pleacă spre ţară astăzi, şi în zilele următoare, în funcţie de cum se organizează grupul"

Românii din Amatrice, care au supravieţuit cutremurului, se întorc acasă. Consilier local: ”Mulţi dintre supravieţuitori pleacă spre ţară. Şase femei pleacă, astăzi, şi urmează, în zilele următoare, şi alţii, în funcţie de cum se organizează grupul

Consilierul local în Verbania (Italia), Adrian Chifu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o firmă privată de transport persoane cu capital românesc, care operează între România şi Italia, asigură transportul suprevieţuitorilor către ţară. Astfel, un grup de şase românce a plecat, luni, din Amatrice, urmând şi alte persoane care au supravieţuit seismului.

”Mulţi dintre supravieţuitori pleacă spre ţară, astăzi, din Amatrice. Şase femei pleacă, astăzi, şi urmează, în zilele următoare, şi alţii, în funcţie de cum se organizează grupul. Mulţi vor să plece, să se întoarcă acasă, pentru că nu mai au ce face aici”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Chifu.

Chifu a mai arătat că poveştile supravieţuitorilor sunt de necrezut, oamenii salvându-se în mod aproape miraculos, printre clădirile care se prăbuşeau pe lângă ei.

“Sunt femei care au supravieţuit, fiind doar rănite uşor. Fiecare are povestea ei, este ceva de groază, realitatea bate filmul. O femeie era la etajul patru, s-a rupt plafonul şi a rămas agăţată pe o bârnă de lemn. Când a văzut că se surpă totul, şi-a dat drumul în gol. S-a lovit un pic la bazin, dar este Ok. Sunt poveşti care te lasă mut”, a afirmat Chifu.

Un singur român mai este dat dispărut în urma cutremurului din Italia, Ministerul Afacerilor Externe precizând că toate celelalte trei persoane de cetăţenie română care figurau, anterior, ca fiind dispărute au fost identificate şi sunt în viaţă. MAE mai precizează, luni, că cele două transporturi funerare cu trupurile a şapte cetăţeni români, decedaţi în urma seismului, au pornit în cursul acestei zile către România, urmând să ajungă în ţară, în dimineaţa zilei de marţi.

Costurile de repatriere a trupurilor neînsufleţite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici