Românii cred că medicii şi profesorii merită cele mai mari venituri

Românii cred că medicii şi profesorii ar trebui să aibă cele mai mari salarii, iar în coada clasamentului se află judecătorii, poliţiştii, parlamentarii, procurorii, funcţionarii din diverse instituţii publice.

40 afișări
Imaginea articolului Românii cred că medicii şi profesorii merită cele mai mari venituri

Românii cred că medicii şi profesorii merită cele mai mari venituri

Aproape 40 la sută dintre cei intervievaţi poziţionează medicii pe primul loc, urmaţi îndeaproape de profesori, cu aproximativ un sfert dintre preferinţe - 23,68 la sută. Locul trei este ocupat de cercetători, cu 16,94 procente dintre voturile participanţilor la sondaj, potrivit celui mai recent sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.

Nu la fel de meritorii sunt, în opinia românilor, judecătorii sau poliţiştii, aceste două categorii profesionale obţinând în evaluările privind recompensele salariale sub cinci procente (4,99%), respectiv, 3,68%. La coada clasamentului se situează parlamentarii (2,45%), procurorii (2,18%) şi funcţionarii din diverse instituţii publice (primării - 0,95%, instituţii culturale - 0,8% şi ministere - 0,47%).

Aprecierile românilor nu se potrivesc însă cu grila unică de salarizare propusă şi aprobată în toamna lui 2009.

Conform acesteia, după preşedintele ţării, parlamentarii au cele mai mari salarii, urmaţi de membrii Guvernului, funcţionarii din ministere şi alte instituţii publice.

În plus, la momentul actual salariul unui medic rezident în România porneşte de la 920 de lei, iar cel al unui profesor debutant, de la 800 de lei.

Sondajul Myjob a fost efectuat online la nivel naţional în perioada 28 ianuarie - 15 februarie pe un eşantion reprezentativ de 6.521 de respondenţi. Dintre aceştia, cei mai mulţi, aproape o treime, sunt din Bucureşti (28%).

Majoritatea participanţilor la sondaj au studii superioare finalizate sau în curs (43%), iar 9% deţin şi o diplomă de masterat. 60% dintre respondenţi sunt bărbaţi şi 40% femei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici