Românii sunt de aproape trei ori mai interesaţi de asigurările pentru locuinţe - UNSAR

191 afișări
Imaginea articolului Românii sunt de aproape trei ori mai interesaţi de asigurările pentru locuinţe - UNSAR

Interesul românilor pentru asigurările de locuinţe a crescut semnificativ ca urmare a evenimentelor seismice din ultima perioadă, arată o nouă analiză realizată de UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Astfel, în medie, în ultimele 3 săptămâni a fost înregistrată o creştere de 170% a numărului de oferte emise pentru asigurările de locuinţe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut . Desigur, rămâne de văzut şi câte din aceste oferte se vor concretiza în perioada următoare în poliţe de asigurare. La începutul anului 2023, circa 7,8 milioane de locuinţe din cele 9,6 milioane nu erau protejate de o asigurare.

Practic, deşi cutremurul reprezintă unul dintre principalele riscuri identificate de români în legătură cu locuinţele lor, la nivel naţional, doar 20% dintre acestea sunt protejate printr-o asigurare obligatorie PAD. Totodată, doar 17% din locuinţele românilor beneficiază şi de o asigurare facultativă. Acestea se pot încheia doar pentru locuinţele care sunt deja protejate de o poliţă obligatorie PAD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici