Românii vor să fie poliţişti. Concurenţă de 7 candidaţi pe un loc scos la concursul de angajare în poliţie din sursă externă

Concurenţă mare, de peste 7 candidaţi/loc, la concursul de angajare prin încadrare directă, din sursă externă, în Poliţia Română.

1383 afișări
Imaginea articolului Românii vor să fie poliţişti. Concurenţă de 7 candidaţi pe un loc scos la concursul de angajare în poliţie din sursă externă

Românii vor să fie poliţişti. Concurenţă de 7 candidaţi pe un loc scos la concursul de angajare în poliţie din sursă externă

Potrivit IGPR, pentru cele 2.212 posturi scoase la concurs, prin încadrare directă, din sursă externă, au fost depuse 16.143 de cereri (7,3 cereri/post).

Astfel, pentru cele 224 de posturi de ofiţer au fost depuse 2.826 de cereri (12,6 cereri pe post), pentru 1.892 de posturi de agent au fost depuse 13.164 de cereri (6,95 cereri pe post), iar pentru 96 de posturi de personal contractual au fost depuse 153 de cereri (1,59 cereri pe post).

Posturile scoase la concurs sunt în specialităţile investigarea criminalităţii economice, rutieră, ordine publică, cazier judiciar, statistică şi evidenţe operative, comunicaţii şi informatică, logistică, financiar, resurse umane, structura de securitate, criminalistică, cercetarea şi prevenirea criminalităţii, reţinere şi arestare preventivă, acţiuni speciale, poliţie transporturi, psihosociologie şi siguranţă şcolară, informare şi relaţii publice, pregătire profesională, protecţia animalelor şi implementare proiecte.

În perioada 8 - 29 august, se va desfăşura proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice, respectiv proba practică, în funcţie de posturi. În 3 septembrie 2022 va avea loc proba scrisă de tip test grilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici