Românul acuzat de implicare în uciderea fiului preşedintelui Ciadului, predat autorităţilor franceze

Craioveanul Marin Cioroianu, acuzat de implicare în asasinarea, la Paris, în urmă cu aproape un an, a fiului preşedintelui Republicii Ciad, a fost predat, miercuri seară, autorităţilor franceze pe Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni.

105 afișări
Imaginea articolului Românul acuzat de implicare în uciderea fiului preşedintelui Ciadului, predat autorităţilor franceze

Românul acuzat de implicare în uciderea fiului preşedintelui Ciadului, predat autorităţilor franceze (Imagine: Mediafax Foto)

Cioroianu a fost reţinut la sfârşitul lunii noiembrie 2008, în urma unei acţiuni a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Harghita, în cooperare cu autorităţile franceze.

Autorităţile franceze au emis pe numele lui Marian Cioroianu un mandat european de arestare, pentru crimă în bandă organizată.

Bărbatul a fost predat autorităţilor judiciare franceze de către ofiţeri ai Biroului Naţional Interpol şi GSPI "Acvila" din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

La sfârşitul lunii decembrie, avocatul lui Cioroianu depusese la Parchet un autodenunţ pe care clientul său l-a făcut în legătură cu pistolul ce fusese găsit asupra lui în momentul reţinerii.

Potrivit avocatului, autorităţile române ar fi trebui să facă o anchetă care să stabilească modul în care Cioroianu a introdus în ţară respectiva arma şi dacă se face vinovat de încălcarea unei legi, apreciind că Marin Cioroianu nu ar trebui extrădat în Franţa până la finalizarea acestei anchete.

În 17 decembrie, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis ca Marin Cioroianu să fie extrădat autorităţilor franceze, care încearcă să elucideze împrejurările în care fiul preşedintelui Republicii Ciad a fost ucis, în iulie 2007, la Paris, la locul crimei fiind găsit un ceas şi o amprentă care ar aparţine lui Cioroianu.

Totodată, instanţa a dispus ca, în cazul în care acesta va fi condamnat la închisoare, să îşi ispăşească pedeapsa în România.

Citeşte şi:

Românul acuzat de implicare în uciderea fiului preşedintelui Republicii Ciad rămâne în arest

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici