Românul împuşcat în SUA îşi revine, un suspect a fost arestat

Starea de sănătate a lui Dan Teodorescu, vânzătorul de îngheţată care a fost împuşcat în SUA, se îmbunătăţeşte, vocea revenindu-i deşi coardele vocale i-au fost afectate, iar autorităţile au arestat un suspect în vârstă de 19 ani, relatează, sâmbătă, publicaţia Richmond Times Dispatch.

1 afișare
Imaginea articolului Românul împuşcat în SUA îşi revine, un suspect a fost arestat

Românul împuşcat în SUA îşi revine, un suspect a fost arestat

Românul, împuşcat în data de 7 octombrie, în Richmond, l-a sunat, vineri, pe fratele său şi i-a vorbit, deşi medicii au afirmat că vor trece luni până când vor putea stabili dacă bărbatul va mai putea vorbi vreodată. Glonţul care l-a rănit pe Teodorescu, în vârstă de 31 de ani, i-a trecut prin umăr şi i-a atins coardele vocale.

Publicaţia Richmond Times Dispatch informează că Poliţia din Richmond a anunţat că a arestat un suspect în acest caz, pe Dante Lamont Lewis, de 19 ani, şi caută cea de-a doua persoană suspectă în acest dosar. Autorităţile au afirmat că cel puţin cinci tineri au fost implicaţi în atacul asupra românului, după ce aceştia au ieşit dintr-o maşină şi au încercat să îl jefuiască pe vânzător.

Dante Lamont Lewis a fost acuzat de atac premeditat, tentativă de jaf şi utilizarea unei arme de foc. Atacul a avut loc într-o după-amiază de duminică în parcarea unei şcoli din Richmond.

Polţiştii din Chesterfield County îl mai acuză pe Lewis de jefuirea unei spălătorii de maşini şi de atacarea managerului, căruia i-a fost tăiat gâtul. Atacul a avut loc în 10 octombrie, la numai trei zile de la împuşcarea românului.

Teodorescu se află, în prezent, internat la Centrul Medical VCU, în stare stabilă. El lucra ca vânzător pentru compania Mobile Ice Cream din Richmond pe baza unei vize de şapte luni, care expira la finalul lunii octombrie. Bărbatul îşi plănuise nunta cu iubita lui Irina în data de 10 noiembrie, în Bucureşti.

Trei avocaţi de la firma internaţională de avocatură Reed Smith lucrează pentru a-i extinde viza românului.

Mama lui Teodorescu a obţinut de asemenea o viză şi va veni în SUA săptămâna viitoare, pentru a-şi vedea fiul, iar un chirurg plastician şi-a oferit gratuit serviciile în cazul în care românul va avea nevoie de operaţii de reconstrucţie.

Adrian Teodorescu, fratele lui Dan, a relatat că doctorii vor încerca să îl ajute pe bărbat să înceapă să bea lichide şi apoi să mănânce, pentru a renunţa la tubul prin care este hrănit momentan. Medicii s-au declarat uimiţi de progresele înregistrate de român.

Adrian a creat site-ul www.helpdanny.net, în care ţine oamenii la curent cu evoluţia fratelui său şi în care acceptă donaţii pentru a acoperi cheluielile medicale.

"Tuturor oamenilor care au făcut donaţii către Dan le-am răspuns şi le-am mulţumit. Există mulţi oameni amabili în lume", a spus Adrian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici