Românul ucis în Kabul. Poezie emoţionantă scrisă de un coleg militarului mort în atacul sinucigaş

Un militar din Buzău a scris în cinstea colegului său ucis în Kabul o poezie emoţionantă, numită „Erou şi demoni”. Versurile au fost postate pe Facebook şi distribuite de sute de persoane.

936 afișări
Imaginea articolului Românul ucis în Kabul. Poezie emoţionantă scrisă de un coleg militarului mort în atacul sinucigaş

Românul ucis în Kabul. Poezie emoţionantă scrisă de un coleg militarului mort în atacul sinucigaş

Poezia „Erou şi demoni” a fost scrisă de Adrian Dogaru şi postată pe Facebook, în memoria lui Ciprian Ştefan Polschi, militarul ucis într-un atentat în Kabul.

„Erou şi demoni

În umbra celor ce conduc
Vremelnic astă ţară,
Eroi necunoscuţi se duc
Umili,tăcuţi, să moară!

Şi nu vor fi recunoscuţi
Iar ţara nu-i va plânge,
Deşi din tricolor născuţi
Ei au plătit cu sânge!

Va plânge mama disperată
Vor murmura Carpaţii,
Soţia lui indurerată
Copiii şi cu fraţii!

Vor curge lacrimi arzătoare
Ascunse-n locuri sfinte,
Se vor trezi să-l inconjoare
Strămoşii din morminte!

În rest vor fi comunicate
Şi zeci de vorbe-n vânt,
Ce vor sfida cumplita moarte
Şi pe eroul sfânt!

Şi-apoi v-a-ncepe lupta iar
Între mai marii ţării,
N-a fost decât un militar
Şi îl vor da uitării!

Eroul nostru va porni
Mâhnit spre zări inalte,
Poporul nu se va trezi
Mişcat ca să tresalte!

Azi jertfa ta m-a copleşit
Plângând îţi cer iertare,
Vreau să ne ierţi că ţi-am greşit
Ştiind ce crunt te doare!”

Internauţii au reacţionat imediat, iar postarea are peste 100 de distribuiri şi comentarii.

„Încă o dată aţi adus prin frumoasele versuri un pios omagiu pentru toţi eroii neamului românesc Felicitări şi mult respect”, scrie o femeie.

Alta spune că “frumoase, profunde şi triste versuri...unii le scriu şi citesc cu lacrimi, alţii le-au scris cu propriul sânge! RESPECT! Condoleanţe familiei şi camarazilor! Dumnezeu să-l odihnească!”.

„Cinste eroilor noştri, multă tristeţe pentru tinereţea lor, Dumnezeu să îi odihnească în împărăţia cerurilor! Felicitări poet şi militar, pentru omagiul în versuri”, este comentariul făcut de un alt internaut.

Potrivit Diviziei 2 Infanterie „Getica”, vineri, pe platoul unităţii, personalul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, al Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu” şi al Batalionului 200 Sprijin „Istriţa” au participat la ceremonia organizată pentru cinstirea memoriei sublocotenentului post-portem Polschi Ciprian-Ştefan, decedat pe timpul executării unei misiuni în străinătate.

Eroul Polschi Ciprian Ştefan, născut în municipiul Buzău, era încadrat ca şofer autostaţie radio în Batalionul 52 Operaţii Speciale „Băneasa-Otopeni”.

„Începând cu data de 22.07.2019, militarul se afla în misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind încadrat ca şofer în cadrul Comandamentului de Operaţii Speciale NATO din Kabul. În data de 05.09.2019, pe timpul executării unei misiuni administrative, militarul, cu trei misiuni în acelaşi teatru de operaţii, şi-a pierdut viaţa în urma unui atac cu un autovehicul capcană. Militarul era căsătorit şi avea doi copii”, au precizat reprezentanţii Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Taguri:
militar,
poezie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici