Romeo Rădulescu a câştigat Primăria Râmnicu Vâlcea cu 55,9 % din voturi - rezultate finale

Democrat-liberalul Romeo Rădulescu a câştigat Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, obţinând 55,9 la sută din voturile valabil exprimate, potrivit rezultatelor oficiale finale ale Biroului Electoral de Circumscripţie, învingându-l astfel pe contracandidatul său, social-democratul Remus Grigorescu.

420 afișări
Imaginea articolului Romeo Rădulescu a câştigat Primăria Râmnicu Vâlcea cu 55,9 % din voturi - rezultate finale

Romeo Rădulescu a câştigat Primăria Râmnicu Vâlcea - numărătoare paralelă a PDL

Potrivit datelor oficiale centralizate de Biroul Electoral de Circumscripţie Râmnicu Vâlcea, după numărarea voturilor din toate cele 87 de secţii de votare, Romeo Rădulescu a fost votat de 19.514 alegători, reprezentând 55,9 la sută dintre voturile valabil exprimate ale alegătorilor, în timp ce contracandidatul său, social-democratul Remus Grigorescu, a obţinut 15.395 din voturile electoratului, reprezentând 44, 10 la sută.

Diferenţa dintre cei doi candidaţi este de 4.119 voturi în favoarea democrat-liberalului Romeo Rădulescu.

Judecătorul Adrian Buşu, purtător de cuvânt al Biroului electoral de Circumscripţie Râmnicu Vâlcea, a declarat că nu s-au depus contestaţii din partea niciunuia dintre candidaţi, iar luni, în jurul prânzului, va fi învestit în funcţie noul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea.

Turul al doilea al alegerilor pentru Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea s-a încheiat, duminică, la ora 21.00, fără incidente, prezenţa la vot pentru desemnarea primarului fiind, la închiderea urnelor, de 35,04 la sută, mai ridicată decât cea înregistrată la primul tur de scrutin.

În turul al doilea al alegerilor pentru Primăria Râmnicu Vâlcea s-au confruntat candidatul PDL Romeo Rădulescu şi social-democratul Remus Grigorescu, în urma alegerilor din primul tur democrat-liberalul obţinând mai multe voturi decât contracandidatul său.

Astfel, Romeo Rădulescu, candidatul PDL şi actual primar interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, a obţinut după primul tur al alegerilor pentru fotoliul de primar 15.493 de voturi, respectiv 48,84 la sută, în timp ce social-democratul Remus Grigorescu a obţinut 9.810 voturi, respectiv 30,93 la sută.

Romeo Rădulescu a deţinut funcţia de viceprimar al municipiului, în cel de-al doilea mandat al lui Mircia Gutău, iar după arestarea acestuia a preluat interimar postul de primar.

Rădulescu, în vârstă de 37 de ani, este de profesie inginer, el candidând cu sloganul "Să continuăm împreună" şi anunţând că dacă va câştiga alegerile va continua proiectele de infrastructură începute de Mircia Gutău (PDL).

Candidatul PSD Remus Grigorescu, în vârstă de 40 de ani, a fost prefect al judeţului Vâlcea în anul 2009.

Postul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea a rămas vacant după arestarea, în 27 ianuarie, a lui Mircia Gutău şi condamnarea acestuia de către instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul "Mită la primărie". Prefectul de Vâlcea Petre Ungureanu a emis, în 17 februarie, un ordin prin care se constata vacantarea funcţiei de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea începând cu 27 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici