Romeo Ursu acuzat în cazul escrocheriilor imobiliare, căutat de poliţişti

Interlopul Romeo Ursu, pe numele căruia a fost emis, miercuri, mandat de arestare în cazul escrocherilor imobiliare din Capitală, este căutat de poliţiştii bucureşteni, fiind dat în consemn la frontieră, acesta nefiind găsit la domiciliu după decizia instanţei.

322 afișări
Imaginea articolului Romeo Ursu acuzat în cazul escrocheriilor imobiliare, căutat de poliţişti

Romeo Ursu acuzat în cazul escrocheriilor imobiliare, căutat de poliţişti

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, vineri, că Romeo Ursu este căutat pentru că după emiterea de către instanţă a mandatului de arestare pe numele lui Ursu, acesta nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului.

Romeo Ursu a fost dat în urmărire şi în consemn la frontieră, a precizat comisarul Ciocan.

Procurorii Tribunalului Bucureşti l-au reţinut, marţi, pe Ursu, alături alte opt persoane, printre care cinci funcţionari publici din Bucureşti şi Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru, aceştia fiind acuzaţi de escrocherii imobiliare în Capitală.

Toţi cei nouă au fost duşi, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, procurorii cerând arestarea preventivă. Pentru că în timpul procesului ordonanţa de reţinere emisă de procurori pe numele lui Ursu a expirat, acesta a plecat.

Tribunalul Bucureşti a dispus, miercuri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru, Romeo Ursu şi Nelu Stan, precum şi a funcţionarilor publici Angelica Bente, de la Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 1, Margareta Drăghici, de la Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 2, şi Georgeta Marinică, de la Oficiul Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 2.

În cazul lui Marius Brănişcan, funcţionar public la Primăria Municipiului Bucureşti şi Nicoleta Mirea, de la Direcţia Impozite şi Taxe Locale Sector 1, instanţa a dispus interdicţia de a părăsi localitate, iar lui Mugurel Oancea Ilisei i s-a interzis să iasă din ţară.

Instanţa Tribunalului Bucureşti arată în motivarea deciziei de arestare a şase persoane în dosarul escrocheriilor imobiliare că Romeo Ursu a părăsit sala de judecată miercuri, după ora 16.00, avocatul său motivând că i s-a făcut rău. Ursu nu s-a mai întors până la sfârşitul şedinţei de judecată, însă avocatul său a depus o reţetă medicală pentru a motiva absenţa acestuia.

După decizia instanţei, poliţiştii au mers la domiciliul lui Romeo Ursu pentru a pune în executare mandatul, dar acesta nu a fost găsit, astfel că a fost dat în urmărire.

În urma unor reclamaţii, anchetatorii au făcut verificări şi au descoperit această grupare de escroci imobiliari din care fac parte cinci funcţionari din primăriile bucureşteni, precum şi interlopul Gigi Boeru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici