Romii din Capitală, ajutaţi să-şi facă acte şi să se angajeze

Persoanele de etnie romă din Bucureşti pot fi sprijinite să-şi facă acte de identitate sau de proprietate, să se încadreze în muncă sau să-şi întocmească dosarele pentru obţinerea ajutoarelor sociale, în cadrul a două centre deschise printr-un program Phare în valoare de peste 65.000 de euro.

56 afișări
Imaginea articolului Romii din Capitală, ajutaţi să-şi facă acte şi să se angajeze

Romii din Capitală, ajutaţi să-şi facă acte şi să se angajeze (Imagine: Mediafax Foto)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS) Bucureşti a inaugurat, joi, cel de-al doilea Centru de informare şi consiliere pentru persoanele de etnie romă din Bucureşti.

"Obiectivul centrului este de a oferi servicii de informare şi consiliere pentru 600 de persoane de etnie romă din Bucureşti în vederea îmbunătăţirii accesului la serviciile integrate din domeniul asistenţei sociale, ocupării, a actelor de identitate şi de stare civilă. Valoarea proiectului este de 65.632 de euro, finanţarea nerambursabilă din partea Comisiei Europene fiind de 27.632 de euro, iar 38.000 de euro fiind contribuţia DGAS Bucureşti", a declarat directorul general de la Direcþiei, Cosmina Simean.

Proiectul va fi derulat pe o perioadă de 13 luni şi implementat în parteneriat cu Asociaţia Centrul Romilor "Amare Rromentza". După încheierea perioadei de finanţare nerambursabilă, proiectul va mai fi susţinut timp de trei ani de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Simean a mai spus că sunt 11 persoane, printre care asistenţi sociali, consilieri de orientare profesională sau responsabili acte de stare civilă şi acte de identitate, care merg în comunităţile de romi pentru a-i convinge să-şi facă documente, să se angajeze sau să-şi trimită copiii la şcoală. De asemenea, ei vor fi ajutaţi să-şi întocmească dosarele pentru a beneficia de ajutoare sociale.

În cadrul proiectului european urmează să fie încheiat şi un acord de parteneriat cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru a organiza sesiuni de informare în şcolile din zonele cu multe persoane de etnie romă, având ca temă drepturile omului şi nediscriminarea etnică.

Cosmina Simean a precizat că centrul funcţionează deja de o lună de zile, până în prezent fiind înregistraţi 200 de beneficiari.

Centrul, inaugurat oficial joi, funcţionează în Sectorul 4 al Capitalei şi în sediul Asociaţiei Centrul Rromilor "Amare Rromentza".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici