Romii expulzaţi vineri seară din Italia, liberi să meargă acasă

Romii care au ajuns în România vineri seară după ce au fost expulzaţi din Italia au plecat spre localităţile unde locuiesc, Poliţia infirmând ipoteza potrivit căreia unul dintre bărbaţi ar fi fost condamnat, în Spania, pentru omor din culpă.

1 afișare

Surse din Poliţie au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că cei patru romi au fost identificaţi, potrivit normelor în vigoare, pentru ca autorităţile române să fie sigure că identitatea declarată poliţiştilor italieni este cea reală, apoi au fost lăsaţi liberi.

Astfel, Ştefan Chirilă (46 de ani), din localitatea Mătăsari (judeţul Gorj), Constantin Mangârea (50 de ani), din localitatea Iancu Jianu (judeţul Olt), Cristian Racu (23 de ani), din Sebeş (judeţul Alba), şi Florin Graţian Groza (33 de ani), din Caracal (Olt) au plecat spre casele lor.

"Nu există motive pentru care autorităţile române să îi oprească să meargă unde vor. În cazul celui despre care s-a spus că ar fi condamnat în Spania pentru omor din culpă a fost o neînţelegere, din cauza faptului că Ştefan Chirilă a fost cercetat pentru o asemenea infracţiune, dar nu a fost condamnat. La Biroul Naţional Interpol nu s-a primit nici o informare referitoare la o posibilă condamnarea a acestuia. Din câte ştim, cei patru se îndreaptă, cu trenul, către localităţile de domiciliu", a explicat sursa citată.

Cei patru români expulzaţi de autorităţile din Milano, în baza decretului adoptat de Guvernul italian care permite luarea acestei măsuri din motive de siguranţă publică, au fost predaţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştilor de frontieră români, pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici