Romtelecom va opera numerele cu caracter social 116000 şi 116111

Romtelecom a primit de la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) licenţele de utilizare a numerelor naţionale scurte pentru servicii cu caracter social 116000 şi 116111, a anunţat, miercuri, instituţia.

25 afişări
Imaginea articolului Romtelecom va opera numerele cu caracter social 116000 şi 116111

Romtelecom va opera numerele cu caracter social 116000 şi 116111

"Conform prevederilor din licenţe, operatorul va asigura cele două numere naţionale scurte pentru servicii armonizate cu caracter social astfel: numărul 116000 Asociaţiei Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, iar numărul 116111 Asociaţiei Telefonul Copilului", informează ANRCTI.

Numerele trebuie activate de Romtelecom în cel mult şase luni de la data alocării.

Pe toată perioada de valabilitate a licenţelor (până la 25 iulie 2018), titularul licenţei, Romtelecom, are obligaţia de a se asigura că serviciile sunt disponibile non-stop (24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, la nivel naţional), că informaţiile privind disponibilitatea serviciului sunt uşor accesibile publicului şi că, pe perioada în care serviciul nu este disponibil, apelanţii sunt informaţi când acesta va deveni disponibil.

Prin intermediul numărului 116000, Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual va furniza servicii de urgenţă pentru copii dispăruţi, va prelua apeluri prin care se anunţă dispariţia unor copii şi le va transfera apoi Poliţiei.

Totodată, la acest număr se va oferi îndrumare şi sprijin persoanelor în grija cărora se află copilul dispărut şi se va sprijini desfăşurarea investigaţiei pentru localizarea copilului.

Serviciul furnizat de Asociaţia Telefonul Copilului la numărul 116111 va consta în linii de asistenţă telefonică pentru copii, prin care se va oferi ajutor copiilor care au nevoie de îngrijire şi protecţie, punându-i în legătură cu diverse organizaţii şi resurse.

De asemenea, serviciul va oferi copiilor posibilitatea de a-şi exprima temerile, de a vorbi despre aspectele care îi afectează în mod direct şi de a contacta pe cineva în caz de urgenţă.

Accesul la aceste servicii va fi gratuit şi necondiţionat.

Pentru asignarea numărului scurt pentru servicii armonizate cu caracter social 116123 (linii de asistenţă telefonică ce oferă sprijin emoţional), nu a fost depusă nicio cerere, numărul rămânând deschis spre alocare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici