Roşiile protejează pielea împotriva arsurilor solare

Persoanele care consumă zilnic roşii, în orice formă, îşi protejează pielea de efectele nocive ale razelor solare, care pot provoca arsuri şi riduri, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, preluat de BBC.

370 afișări
Imaginea articolului Roşiile protejează pielea împotriva arsurilor solare

Roşiile protejează pielea împotriva arsurilor solare (Imagine: www.ecora.ro)

Potrivit studiului realizat de cercetătorii de la universităţile din Manchester şi Newcastle, pizza şi spaghetele bolognese ar putea constitui noile arme împotriva arsurilor solare şi a ridurilor.

Astfel, cercetătorii au descoperit că persoanele care includ în dieta zilnică cinci linguri de pastă de tomate se protejează mai bine împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. Acestea pot distruge celulele pielii, provocând îmbătrânire prematură şi chiar cancer.

Studiul, prezentat la o conferinţă a Societăţii britanice de cercetări dermatologice (British Society for Investigative Dermatology), a scos la iveală faptul că antioxidantul numit licopen este cel care îmbunătăţeşte capacitatea pielii de a se apăra împotriva razelor solare.

Potrivit sursei citate, puterea licopenului, substanţă care oferă legumei culoarea roşu închis, creşte dacă aceasta este gătită.

La studiu au participat 10 voluntari care au inclus zilnic în dieta lor câte 55 de grame de pastă de tomate şi câte 10 grame de ulei de măsline. Alţi 10 voluntari au inclus în dieta zilnică doar uleiul de măsline.

După trei luni, mostrele de piele prelevate de la grupul care a consumat regulat pastă de tomate au indicat că leguma a îmbunătăţit cu 33% capacitatea tegumentului de a se apăra împotriva arsurilor solare, acesta fiind echivalentul unei creme cu factor de protecţie solară foarte scăzut. În plus, pielea conţinea un nivel mai mare de procolagen, care are rolul de a menţine fermitatea pielii şi prelungi tinereţea acesteia.

Cercetătorii atenţionează, însă, că roşiile oferă mai degrabă un ajutor suplimentar, nefiind o alternativă la crema de protecţie solară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici