Rovana Plumb: Vreau să avem în România alegeri libere, fără a fi viciate în nici un fel

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a afirmat, duminică, la Ploieşti, că îşi doreşte ca în România să aibă loc "alegeri libere, democratice, fără a fi viciate în niciun fel" şi a cerut noului prefect şi noului subprefect de Prahova "să responsabilizeze" şi "să conştientizeze" obligaţiile pe care le au

369 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb: Vreau să avem în România alegeri libere, fără a fi viciate în nici un fel

Rovana Plumb (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Prezentă, duminică, la Ploieşti, unde a participat la ceremonia de învestire în funcţie a noului prefect de Prahova, Marius Sersea, şi a noului subprefect Rodica Paraschiv, Rovana Plumb le-a cerut celor doi "să responsabilizeze" şi "să conştientizeze" obligaţiile pe care le au în ceea ce priveşte aplicarea în teritoriu a programului de guvernare şi organizarea alegerilor locale din data de 10 iunie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aveţi obligaţia, în primul rând, de a respecta legile şi Constituţia României, aveţi obligaţia de a urmări transpunerea programului de guvernare în teritoriu şi de a coordona şi controla serviciile deconcentrate şi instituţiile aparatului de stat în teritoriu. Vă rog foarte mult să responsabilizaţi şi să conştientizaţi obligaţiile ce vă revin, astfel încât, prin coordonarea pe care o veţi exercita la nivelul serviciilor deconcentrate şi al instituţiilor aparatului de stat în teritoriu, sub nicio formă să nu se vicieze rezultatul alegerilor din 10 iunie, prima etapă a alegerilor de anul acesta din România", a spus ministrul Mediului adresându-se noilor reprezentanţi ai Guvernului în judeţul Prahova.

Rovana Plumb a cerut, de asemenea, angajaţilor din serviciile deconcentrate să nu se implice în campaniile electorale ale partidelor politice.

"Vreau să avem şi vrem să avem în România alegeri libere, democratice, fără a fi viciate în niciun fel", a mai spus Rovana Plumb.

Duminică, la sediul Prefecturii Prahova a avut loc ceremonia de învestire în funcţie a noului prefect de Prahova, Marius Sersea (propus de PNL) şi a noului subprefect Rodica Paraschiv (propusă pentru această funcţie de PSD).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici