Rusia ţine la pedeapsa cu moartea. Oficial rus: „Nici nu luăm în calcul s-o suspendăm”

  • Rusia menţine moratoriul privind pedeapsa cu moartea.
  • Kremlinul nu se va răzgândi şi menţine pedeapsa cu moartea, deşi, declară nu a executat pe nimeni după anul 1996.
591 afișări
Imaginea articolului Rusia ţine la pedeapsa cu moartea. Oficial rus: „Nici nu luăm în calcul s-o suspendăm”
Dmitri Peskov, apropiatul lui Putin şi purtătorul de cuvânt de la Kremlin spune că suspendarea moratoriului privind pedeapsa cu moartea nu se află pe agenda Rusiei. 
 
„Kremlinul nu şi-a schimbat părerea. Subiectul acesta nu e pe agenda conducerii. Nu îl vom discuta”, a spus Peskov, conform agenţiei de ştiri ruse TASS.
 
Recent, liderul Partidului Democratic Liberal, Leonid Slutsky, a declarat că cetăţenii ruşi ar trebui să aibă un cuvânt de spus privind menţinerea sau suspendarea pedepsei cu moartea, sugerând şi posibilitatea unui referendum, dacă oamenii ar vrea.
 
Şi aliatul Rusiei, preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko a modificat legea pedepsei cu moartea în luna mai. Astfel, sunt vizaţi activiştii şi cei care se opun regimului. Orice pregătire sau încercare de a sabota activităţile conducerii se pedepsesc cu moartea, se stipulează în articolul nou introdus.
 
În Belarus, mai mulţi oameni sunt executaţi anual, fiind singura ţară europeană care are de jure şi de facto legea pedepsei cu moartea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici