Ruşii au răpit patru oameni de la centrala nucleară Zaporojie. Culmea, erau socotiţi loiali Moscovei

Patru angajaţi ai centralei nucleare Zaporizhzhia (Znpp) au fost răpiţi de invadatorii ruşi.

226 afișări
Imaginea articolului Ruşii au răpit patru oameni de la centrala nucleară Zaporojie. Culmea, erau socotiţi loiali Moscovei

Ruşii au răpit patru oameni de la centrala nucleară Zaporojie. Culmea, erau socotiţi loiali Moscovei

Compania ucraineană de energie nucleară Energoatom a relatat acest lucru pe Telegram, subliniind că cei patru au fost răpiţi în ciuda faptului că erau consideraţi „loiali” ocupanţilor.

„În seara zilei de 6 aprilie, invadatori mascaţi au pătruns într-una dintre clădirile Znpp-ului ocupat temporar şi au luat patru angajaţi ai serviciului de protecţie. Angajaţii au fost duşi într-o direcţie necunoscută şi nu se ştie unde se află”, relatează Energoatom, citat de presa ucraineană.

Cei patru, se subliniază, au fost consideraţi „loiali” conducerii uzinei impuse de ocupanţi, cu care au semnat şi un contract. Printre aceştia se numără şi Mark Volkov, şef adjunct al noii autorităţi a centralei electrice, „care a contribuit în toate felurile la activităţile ilegale ale invadatorilor”.

Cu toate acestea, cei patru nu aveau paşapoarte ruseşti şi, potrivit Energoatom, acest lucru i-a înfuriat probabil pe ocupanţi. „Nici şi colaborarea cu ocupanţii nu i-a salvat din pivniţe”, notează Energoatom, referindu-se la camerele de tortură şi interogatoriu înfiinţate de ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici