Ruşii cu bani se tem că războiul vine peste ei: moscoviţii îşi cumpără arme cu care să tragă după drone

Agenţia rusă de presă Tass consemnează că „din 30 mai s-a înregistrat o creştere a vânzărilor de sisteme antidrone, puşti care costă de la 15.000 de dolari în sus”.

2302 afișări
Imaginea articolului Ruşii cu bani se tem că războiul vine peste ei: moscoviţii îşi cumpără arme cu care să tragă după drone

Putin i-a băgat pe ruşi în război

Potrivit experţilor, există cel puţin două obiective ale atacurilor cu drone asupra teritoriului rus: să forţeze Kremlinul să protejeze o zonă mai largă a liniei frontului, diluându-şi astfel apărarea, şi să îi facă pe cetăţenii ruşi să înţeleagă că preşedintele lor, Vladimir Putin, i-a târât într-un adevărat război.

Factorul psihologic, cu dronele explodând deasupra Moscovei, i-a pus în gardă pe locuitorii capitalei. Ceva se schimbă, admite chiar agenţia de presă Tass, care scrie, citând o sursă din „complexul militar-industrial”.

Tass susţine că moscoviţii, mai ales cei bogaţi, au început să cumpere arme antidrone, speriaţi de atacuri. „Din 30 mai, s-a înregistrat o creştere a vânzărilor de sisteme anti-drone. Majoritatea a cumpărat arme”, a spus sursa.

Armele nu sunt deloc ieftine, dar dorinţa oamenilor de a doborî dronele ameninţătoare este mare. Puştile antidrone costă 15.000 USD şi mai mult bucata. Elita Moscovei este cea care face achiziţii de acest gen, o elită care poate se teme că locuinţele ar putea fi ţinta unor noi atacuri.

Un producător de sisteme anti-drone, Detector Systems, a confirmat pentru Tass: „Cererea de arme anti-drone a crescut cu adevărat. Sunt cele mai căutate”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici