Ruşii trâmbiţează că „aduc pacea” în regiunea Zaporojie. Vor să scape de monda grivna, iar în câteva luni, să treacă la rublă

  • Regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei se află în proporţie de circa 70% sub controlul ruşilor, iar aceştia „muncesc din greu” pentru procesul de rusificare.
  • „Operaţiunea militară specială”, aşa cum o clasifică ruşii, urmăreşte scoaterea monedei naţionale ucrainene grivna şi impunerea rublei ruseşti în zonele ocupate.
2583 afișări
Imaginea articolului Ruşii trâmbiţează că „aduc pacea” în regiunea Zaporojie. Vor să scape de monda grivna, iar în câteva luni, să treacă la rublă

Vladimir Rogov/Tass

Rusul Vladimir Rogov, membru al consiliului administrativ militaro-civil instituit în Zaporojie spune că are nevoie de circa patru luni pentru a introduce rubla ca monedă naţională. „Specialiştii noştri estimează că vom avea nevoie de patru luni, sau poate, mai puţin, pentru a scăpa de grivna”, conform agenţiei de ştiri ruse TASS.
 
În Zaporojie începe să fie pace, mai spune Rogov, ce îmbracă armura salvatorului şi acuză autorităţile ucrainene că de la începutul războiului, de mai multe ori, au închis băncile şi au lăsat oamenii fără posibilitatea de a scoate bani.
 
În plus, noul şef al regiunii, Rogov, spune că şeful poştei din Zaporojie a fugit după venirea ruşilor cu milioane de grivne, banii fiind pentru ajutor social destinaţi rezidenţilor săraci.
 
De aceea, ne bucură iniţiativa preşedintelui rus Vladimir Putin, de a plăti 10.000 de ruble (circa 150 dolari) fiecărei persoane vulnerabile (pensionari, familii cu mulţi copii şi alte categorii)”. 
 
Banii vor fi acordaţi curând, aceste fonduri ajută economia”, mai spune Rogov. 
 
Luptele continuă însă în regiune, oraşul Zaporojie fiind încă apărat asiduu de către armata ucraineană. Circa jumătate din populaţiei regiunii se află în oraş.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici