S-a deschis prima bandă pentru autovehiculele din UE în punctul vamal de la Calafat

S-a deschis prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE în punctul vamal de la Calafat, a anunţat, joi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

914 afișări
Imaginea articolului S-a deschis prima bandă pentru autovehiculele din UE în punctul vamal de la Calafat

S-a deschis prima bandă pentru autovehiculele din UE în punctul vamal de la Calafat

,,Mai exact, în Agenţia de Control şi Încasare (ACI) a fost deschisă o bandă de circulaţie doar pentru autovehiculele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe cealaltă bandă va fi permisă circulaţia atât pentru autovehiculele înmatriculate în statele membre UE, cât şi pentru cele înmatriculate în state non-UE”, a arătat Grindeanu.

Începând de vineri, astfel de benzi dedicate autovehiculelor înmatriculate în UE vor funcţiona şi în punctele de trecere a frontierei de la Nădlac II şi Borş II, relevă sursa citată.

Benzile dedicate în punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu vor fi funcţionale după implementarea noului sistem de preselecţie a camioanelor, lucru care presupune inclusiv instalarea unui cântar suplimentar.

,,Implementăm aceste benzi de preselectare a traficului rutier greu acolo unde configuraţia drumului o permite. Precizez că pe benzile inscripţionate EU vor putea circula doar camioanele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe benzile inscripţionate ALL TRUCKS vor putea circula atât autocamioane înmatriculate în state non-UE, cât şi cele înmatriculate în state membre UE dacă benzile inscripţionate EU sunt aglomerate sau dacă banda ALL TRUCKS este liberă”, a precizat Grindeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici