S-a redeschis Punctul de trecere a frontierei Racovăţ (România) - Diakivti (Ucraina)

Punctul de trecere a frontierei Racovăţ-Diakivti în regim de trafic internaţional la graniţa cu Republica Ucraina a fost redeschis vineri, anunţă Poliţia de frontieră.

510 afișări
Imaginea articolului S-a redeschis Punctul de trecere a frontierei Racovăţ (România) - Diakivti (Ucraina)

S-a redeschis Punctul de trecere a frontierei Racovăţ (România) - Diakivti (Ucraina)

Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ-Diakivti funcţionează în subordinea ITPF Iaşi şi este deschis în regim de trafic internaţional pietonal şi rutier, cu program de funcţionare permanent.

Acesta beneficiază de două artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control, spaţii interioare, echipamente tehnice şi IT.

Noul punct de frontieră se alătură celor 5 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional la graniţa României cu Ucraina, operaţionalizarea lui urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători între România şi Ucraina.

PTF Racovăţ (România) - Diakivti (Republica Ucraina) se află situat în localitatea Racovăţ, judeţul Botoşani, şi are corespondent pe teritoriul Republicii Ucrainei localitatea Diakivti.

Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ a funcţionat în regim de mic trafic până în anul 2010, când activitatea a fost suspendată ca urmare a faptului că nu îndeplinea cerinţele necesare unui punct de trecere a frontierei externe, conform Catalogului Schengen.

În anul 2013, a intrat în vigoare Acordul încheiat între Guvernul României şi Cabinetul de miniştri al Ucrainei prin care s-a stabilit deschiderea în regim de trafic internaţional a trei puncte de mic trafic (Ulma, Vicovu de Sus şi Racovăţ), operaţionalizarea acestora urmând să fie realizată după finalizarea lucrărilor de reamenajare în vederea aducerii la standarde corespunzătoare şi a parcurgerii de către cele două state a procedurilor interne necesare.

Lungimea frontierei României cu Ucraina este de 694,4 km, iar punctele de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa cu Ucraina au fost tranzitate, în acest an, atât pe intrare, cât şi pe ieşire de peste 4,2 milioane cetăţeni români şi străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici