S-a turnat fundaţia Spitalului Modular ATI Piatra Neamţ. Dăruieşte Viaţă: Spitalul va avea dotări la standarde europene

  • Joi s-a turnat fundaţia pentru Spitalul Modular ATI Piatra Neamţ.
  • Este vorba despre unitatea construită de Asociaţia Dăruieşte Viaţă care va înlocui secţia ATI arsă în incendiul de anul trecut.
  • Construcţia va fi gata în primăvară.
1222 afișări
Imaginea articolului S-a turnat fundaţia Spitalului Modular ATI Piatra Neamţ. Dăruieşte Viaţă: Spitalul va avea dotări la standarde europene

Sursa foto: Brandusa Balan

Reprezentanţii Asociaţiei Dăruieşte Viaţă anunţă că joi s-a turnat fundaţia viitorului spital modular de la Piatra Neamţ. Construcţia va fi finalizată în aprilie şi este realizată cu bani din donaţii. Până în prezent, s-a strâns aproximativ un sfert din suma totală estimată la 2 milioane de euro.

Spitalul va avea dotări la standarde europene, anunţă reprezentanţii Dăruieşte Viaţă.

„În acest moment un întreg judeţ nu are secţie de terapie intensivă care să corespundă normelor de tratare a pacienţilor în situaţii grave. Spitalul Modular ATI pe care îl construim aici va fi unul la standarde europene, cu centrală de tratare a aerului, sistem de detectare incendii, instalaţie de gaze medicale etc. Facem apel la solidaritate pentru Piatra Neamţ şi pentru Moldova. Se poate dona prin SMS (8826 cu textul NEAMT) sau direct pe www.daruiesteviata.ro”, a anunţat Oana Gheorghiu, fondatoarea Dăruieşte Viaţă

Spitalul modular de la Piatra Neamţ va avea18 paturi, grupate în trei saloane şi o rezervă de tip izolator, filtre pacienţi, laborator de analize medicale şi sterilizare, depozite pentru materiale, vestiare, grupuri sanitare, post supraveghere, cameră de gardă şi spaţiu tehnic pentru reţelele de fluide medicale. Noul spital de la Piatra Neamţ va beneficia de centrală de tratare a aerului şi reţea de gaze medicale, esenţiale oricărei secţii de terapie intensivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici