Sălaj: Patru morţi şi doi răniţi, într-un grav accident de circulaţie (Video)

Patru persoane au murit şi alte două au ajuns la spital, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce au fost implicate într-un accident care s-a petrecut în localitatea Românaşi – Sălaj, pe drumul E81 care face legătura între Zalău şi Cluj.

675 afișări
Imaginea articolului Sălaj: Patru morţi şi doi răniţi, într-un grav accident de circulaţie (Video)

Sălaj: Patru morţi şi doi răniţi, într-un grav accident de circulaţie (Video)

În incident s-au ciocnit un autoturism Dacia şi un autoturism VW Sharan, acesta din urmă fiind proiectat în afara carosabilului, pe un gard, unde a şi explodat. Autoturismul Dacia s-a răsturnat în şanţ.

"Din primele date pe care le avem, un autoturism Dacia, cu o semiremorcă pe care o tracta, se îndrepta spre Cluj. La ieşirea din localitatea Românaşi, între Dacie şi un autoturism VW Sharan a fost o coliziune laterală, după care autoturismul Sharan a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în curtea din afara părţii carosabile. În urma impactului cu gardul incintei, maşina a luat foc. În ea au fost gasite trei cadavre carbonizate, iar un alt cadavru a fost găsit lângă acelaşi autoturism", a declarat Liviu Cipleu, şeful Poliţiei Rutiere Sălaj.

Singurii care au scăpat cu viaţă din accident sunt cei doi şoferi. Conducătorul auto al Daciei a apucat să-l scoată din maşină şi pe celălalt şofer, înainte ca acesta să fie cuprins de flăcari.

Cei doi şoferi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sălaj din Zalău, pentru îngrijiri medicale şi pentru recoltarea probelor biologice.

Trei dintre cele patru persoane erau rude, poliţiştii care au identificat victimele afirmând că cei trei au fost luaţi la ocazie din Cluj-Napoca, de şoferul unui autoturism VW, pentru a fi duşi la Zalău.

Paul Zaha, inspector în cadrul Poliţiei Rutiere Sălaj, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că bărbaţii luaţi la ocazie din Cluj-Napoca erau un unchi cu doi nepoţi, din localitatea sălăjeană Surduc.

"Am reuşit să identificăm persoanele implicate în accidentul rutier petrecut noaptea trecută la Românaşi, când o Dacie şi un autoturism VW s-au ciocnit, rezultând patru persoane decedate şi ambii şoferi internaţi în spital. În Dacia care mergea spre Cluj se afla doar şoferul, din Zalău, în timp ce în maşina VW, ce venea din sens opus, se aflau şoferul şi un cunoscut de-al său, pe locul din dreapta-faţă, precum şi trei bărbaţi din Surduc, pe bancheta din spate. Aceştia trei din urmă erau rude, este vorba de un unchi şi doi nepoţi. În urma cercetărilor, s-a constatat că bărbatul găsit decedat în apropierea maşinii VW, care a explodat, se afla iniţial în maşină, pe bancheta din spate, fiind unchiul celor doi tineri care au murit şi ei", a spus Paul Zaha.

Bărbatul găsit decedat lângă maşină avea cinci fete, cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani.

În ceea ce-i priveşte pe cei cei doi conducători auto, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, Codruţa Puşcaş, a declarat că sunt stabili hemodinamic, dar că vor rămâne internaţi şi zilele următoare, pentru supraveghere medicală.

"Conducătorul auto al autoturismului VW este internat la secţia Chirurgie, iar şoferul autoturismului Dacia la secţia Chirurgie Plastică, întrucât prezenta arsuri la faţă şi membre. Ambii pacienţi sunt stabili, dar vor rămâne internaţi pentru supraveghere medicală şi în zilele următoare", a spus purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici