Salariaţii Loteriei ar putea primi din nou 10% din profitul companiei

Salariaţii Loteriei Române vor avea dreptul să primească până la 10% din profitul net aferent anului 2007, estimat la 148,54 milioane de lei, procedură utilizată şi în perioada 2001-2004, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF).

1 afișare
Imaginea articolului Salariaţii Loteriei ar putea primi din nou 10% din profitul companiei

Salariaţii Loteriei ar putea primi din nou 10% din profitul companiei

"Prin prezentul proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului se va realiza eliminarea caracterului discriminatoriu aplicat Companiei Naţionale Loteria Română SA şi alinierea acestei companii la schema general valabilă pentru toţi ceilalti agenţi economici din economia naţională, în ceea ce priveste participarea salariaţilor la profitul net al companiei, prin repartizarea unei cote de până la 10% din profitul net, dar nu mai mult de nivelul unui salariu de bază mediu lunar realizat la nivelul agentului economic în exerciţiul financiar de referinţă (2007, n.r.)", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Astfel, Finanţele revin la alocarea unei cote de 10% din profit pentru salariaţii Loteriei Române, prevedere introdusă în 2001 şi eliminată în 2005. Ultimul an în care angajaţii au primit sume alocate din profit a fost 2004, din câştigul aferent anului 2003.

O cotă de 60% din profitul realizat de Loterie va fi destinată finanţării proiectelor de construcţie a locuinţelor pentru tineret şi a sălilor de sport, precum şi pentru amenajarea Arenei Sportive Polivalente şi a Sălii Polivalente. Sumele vor fi virate la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.

Profitul rămas va fi repartizat în continuare spre destinaţii precum rezerve legale, alte rezerve reprezentând facilităţi fiscale prevăzute de lege, acoperirea pierderilor contabile din anii precedenţi, profitul net aferent activităţii de pronosticuri sportive şi alte repartizări.

"Necesitatea eliminării acestui caracter discriminatoriu, precum şi crearea posibilităţii participării salariaţilor acestei unităţi economice la profitul realizat de către companie în anul 2007 impun urgenţa promovării şi adoptării acestui proiect de act normativ", se mai spune în nota de fundamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici