Salarii majorate la Rompetrol începând cu 1 martie 2023

Acord între angajaţi şi conducerea Rompetrol.

659 afișări
Imaginea articolului Salarii majorate la Rompetrol începând cu 1 martie 2023

Salarii majorate la Rompetrol începând cu 1 martie 2023

Marţi dimineaţă, un grup de angajaţi de pe platforma Petromidia a refuzat să intre la lucru, solicitând majorarea salarială, în contextul desfăşurării negocierilor colective care au avut loc între societate şi reprezentanţii salariaţilor.

„Având în vedere contextul economic actual şi lipsa de predictibilitate a pieţei produselor petroliere, societatea a fost de acord cu plata unei prime nete, în această săptămână, care să acopere inflaţia pentru perioada decembrie 2022 – februarie 2023 şi a propus reprezentanţilor salariaţilor reluarea negocierilor colective în luna februarie a anului următor. Această propunere a fost refuzată de reprezentanţii salariaţilor. Precizăm că nu a fost afectată activitatea de producţie a rafinăriei Petromidia, nici livrările de produse petroliere către partenerii şi clienţii săi”, transmite, într-un comunicat de presă, KMG International.

Pentru a evita afectarea producţiei petroliere şi distribuţia produselor finite într-un context geopolitic extrem de nefavorabil şi de tensionat, „în ciuda unui demers al salariaţilor care nu a respectat dispoziţiile legale”, societatea a fost de acord, marţi, să îşi asume majorarea salariilor în cuantumul solicitat de reprezentanţii salariaţilor, începând cu 1 martie 2023.

„Conducerea companiei, împreună cu reprezentanţii Grupului KMG International (Rompetrol), poartă un dialog susţinut cu reprezentanţii sindicatelor de pe platforma Petromidia, pentru a găsi împreună o soluţie viabilă ambelor părţi şi a păstra dialogul social în cadrul legal aplicabil”, adaugă sursa citată.

Petromidia este cea mai mare rafinărie din ţară, cu importanţă strategică la nivel naţional şi regional.

În primele 9 luni ale anului, unitatea din Năvodari a produs aproximativ 3 milioane de tone de carburanţi, mare parte din cantitatea totală fiind direcţionată pe piaţa internă, pentru a face faţă cererii crescute şi pentru a preîntâmpina un deficit de produse petroliere în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rompetrol,
salarii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici