Salvamarii vor ieşi din nou voluntar, de 1 Mai, pe plajele din Constanţa şi Mamaia

Câteva zeci de salvamari voluntari se vor afla pe plajele dintre Constanţa şi Mamaia şi în minivacanţa de 1 Mai din acest an, urmând să vegheze din ATV-uri la siguranţa turiştilor şi fiind pregătiţi să intervină, în caz de necesitate, cu ambarcaţiuni cu motor.

516 afișări
Imaginea articolului Salvamarii vor ieşi din nou voluntar, de 1 Mai, pe plajele din Constanţa şi Mamaia

Salvamarii vor ieşi din nou voluntar, de 1 Mai, pe plajele din Constanţa şi Mamaia

Deşi sezonul estival începe pe litoral de la 1 Mai, serviciul de salvamar este asigurat şi plătit, oficial, cu începere de la 1 iunie, astfel că, în fiecare dintre ultimii ani, în minivacanţa de 1 Mai salvamarii ies pe plajă pe bază de voluntariat.

Potrivit coordonatorului Serviciului Salvamar din Mamaia, Gabriel Culea, salvamarii vor ieşi pe plaje zilele acestea şi vor patrula până după data de 1 Mai.

”Până în prezent am luat legătura şi au confirmat prezenţa aproximativ 20 de voluntari. Toţi cei care sunt disponibili şi şi-au exprimat dorinţa. Ei se vor afla pe plaje, atât în Constanţa, de la Modern, cât şi în toată staţiunea Mamaia, până la Năvodari”, a spus Gabi Culea.

El spune că salvamarii vor veghea, inclusiv din foişoare, la siguranţa tinerilor care vor vrea să facă prima baie în mare încă de la data de 1 Mai şi vor încerca să tempereze elanul celor mai teribilişti.

”O să fim în patrulare pe plaje cu ATV-urile din dotare. Vom avea şi şalupele pregătite să intervină. În fiecare an se găsesc câţiva tineri care vor dori să facă prima baie în mare de 1 Mai, dar sperăm ca apa rece să le schimbe intenţia. De asemenea, vor fi şi dintre cei sub influenţa alcoolului, care vor crea mici probleme, dar pe care sperăm să le depăşim cu bine. În anii trecuţi nu am avut situaţii foarte grave. Până acum nu am avut cazuri de persoane înecate şi sperăm să rămână aşa şi anul acesta. Vom încerca să intervenim înainte de a fi vreo problemă. Încercăm să prevenim cât se poate de mult”, a afirmat Gabriel Culea.

El a adăugat că salvamarii vor avea în dotare ATV-uri, cu care vor patrula pe plajă, urmând să se axeze pe zonele cu aflux mai mare de tineri, cum ar fi zona cluburilor sau a celor unde sunt organizate diverse festivaluri, dar şi ambarcaţiuni cu motor, gata de intervenţie în caz de solicitare. În plus, salvamarii vor avea şi costume din neopren, în cazul unor intervenţii deosebite.

Salvamari vor fi prezenţi şi pe plajele din sudul litoralului, de la Eforie la Vama Veche, în zonele cu afluenţă mare de turişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici