UPDATE. Salvamontiştii din toată ţara, în acţiune pentru salvarea unui turist străin accidentat în Făgăraş / Victima a fost preluată

O echipă de salvamontişti din toată ţara participă la o acţiune de salvare complexă, după ce un turist străin a fost grav accidentat în Făgăraş, în zona Vânătoarea lui Buteanu.

122 afișări
Imaginea articolului UPDATE. Salvamontiştii din toată ţara, în acţiune pentru salvarea unui turist străin accidentat în Făgăraş / Victima a fost preluată

Sursa foto: Salvamont Gorj

UPDATE: 

Victima a fost preluată de salvamontişti şi va fi dusă la telecabina Bâlea. Este vorba despre un bărbat din Spania, care nu era echipat corespunzător.

Nu suferă de vreo boală, precizează salvamontiştii.

El a rămas blocat pe o stâncă într-o zonă expusă, greu accesibilă, şi a reuşit să rămână acolo, să nu alunece. O cădere din acel loc ar fi putut fi fatală.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Salvamontiştii se aflau la o acţiune de pregătire când au auzit strigătele de ajutor ale victimei, într-un perete de sub vârful Vânătoarea lui Buteanu.

Pregătirea a fost imediat întreruptă, iar echipele de intervenţie s-au mobilizat rapid. O primă echipă a pornit spre locul accidentului pentru a evalua starea victimei, în timp ce ceilalţi salvamontişti pregăteau echipamentul de prim ajutor, targa de recuperare şi stabileau traseul de evacuare.

Din echipa de intervenţie fac parte salvamontişti din Sibiu, Gorj, Alba, Cluj , Poiana Braşov, Bihor, Mureş, Prahova, Harghita, Satu Mare, Sinaia şi Zărneşti.

Primele informaţii arată că victima este un cetăţean străin.

„Vremea este nefavorabilă, în zonă bate vântul cu transport de zăpadă, plafonul de nori este foarte jos şi nu sunt condiţii pentru a solicita un elicopter căruia salvamontiştii sa îi predea persoana accidentată, urmând ca toată acţiunea sa se desfăşoare terestru”, anunţă salvamontiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici