Salvamontiştii români au salvat peste 300 de persoane într-o singură lună

  • Salvamontiştii români au salvat 333 de persoane într-o singură lună.
  • În cele mai multe cazuri a fost vorba despre probleme medicale şi turişti rătăciţi pe munte.
123 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii români au salvat peste 300 de persoane într-o singură lună

Sursa foto: Mediafaxfoto

Statistica vizează luna iunie când au fost numeroşi turişti în zonele montane.

Zilnic, între 500 şi 600 de salvamontişti s-au aflat în punctele aglomerate, dar şi şi în cele 90 de posturi şi baze salvamont.

În iunie salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în 253 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, în urma cărora au fost salvate 333 de persoane.

„Dintre acestea, 94 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, 4 persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar, 3 persoane au decedat pe munte, sarcina salvamontiştilor reducându-se la recuperarea acestora şi transportul pentru predarea la serviciile IML. Din numărul total de intervenţii, 222 intervenţii au avut loc în zona montană – fiind salvate 302 persoane, 27 persoane s-au prezentat şi au beneficiat de prim ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont, iar 4 intervenţii au avut loc în afara zonei montane, în locuri greu accesibile, acţiuni la care salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină cu mijloacele şi tehnicile lor specifice pentru soluţionarea cazurilor”, au anunţat reprezentanţii Salvamont.

Prin Dispeceratul Naţional Salvamont au fost primite, direct, 179 apeluri prin care anunţau accidente montane, restul solicitărilor fiind primite şi preluate de către salvamontişti prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor Salvamont.

De asemenea, în cursul lunii martie s-au primit 1.075 apeluri prin care solicitau informaţii despre zona montană.

Salvamont are 42 de structuri judeţene sau locale în 24 de judeţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici