Salvaţi Copiii: România se află pe locul 2 în UE la capitolul mortalitate infantilă

  • România se află pe locul 2 în UE la capitolul mortalitate infantilă, arată o statistică Eurostat.
  • România a ocupat prima poziţie în acest clasament, dar recent a fost depăşită de Bulgaria, anunţă organizaţia Salvaţi Copiii.
149 afișări
Imaginea articolului Salvaţi Copiii: România se află pe locul 2 în UE la capitolul mortalitate infantilă

În 2021 Bulgaria a avut o rată a mortalităţii infantile de 5,6 la mia de copii născuţi vii, urmată de România, cu o rată de 5,2 la mie şi Slovacia, unde rata mortalităţii infantile a fost de 4,9 la mia de copii născuţi vii. La polul opus, cea mai mica rată a mortalităţii infantile este înregistrată în Suedia, Finlanda şi Slovenia cu 1,8 la mia de copii născuţi vii.

În plus, statistica arată că 1 din 10 nou-nӑscuţi din România provine din mame adolescente. De altfel, în România sunt mai bine de un sfert dintre mamele sub 18 ani (30%) din toată Uniunea Europeană şi 45% dintre mamele cu vârsta sub 15 ani.

Potrivit reprezentanţilor organizaţiei Salvaţi Copiii, România a coborât o poziţie în clasamentul european şi datorită programului de dotare cu aparatură medicală performantă a tuturor maternităţilor şi secţiilor de Terapie Intensivă neonatală din ţară. Organizaţia a dotat 107 unităţi medicale (secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secţii de pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie) din toate judeţele ţării, cu peste 1.200 de echipamente vitale, investind peste 8.700.000 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici