Sancţiuni de două milioane de lei date pe litoral de inspectorii antifraudă fiscală

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au dat vara aceasta, pe litoral, pentru abaterile constatate, mai multe sancţiuni în sumă totală de aproape două milioane de lei şi au confiscat numerar şi bunuri de aproape 200.000 de lei, activitatea a câtorva zeci de firme fiind suspendată.

248 afișări
Imaginea articolului Sancţiuni de două milioane de lei date pe litoral de inspectorii antifraudă fiscală

Sancţiuni de două milioane de lei date pe litoral de inspectorii antifraudă fiscală (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, inspectorii DGAF au verificat, în lunile iulie şi august, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de evaziune fiscală, corectitudinea administratorilor de plaje, care închiriază şezlonguri şi ambarcaţiuni de agrement, dar şi a patronilor de cluburi, restaurante şi terase de pe litoral.

Au fost verificate astfel 264 de persoane, fiind constatate 530 de abateri. Pentru sancţionarea acestora, inspectorii antifraudă fiscală au dispus amenzi totale de 1,87 milioane de lei şi confiscări de numerar şi bunuri în valoare totală de 198.490 de lei.

De asemenea, inspectorii au dispus suspendarea activităţii comerciale pentru 39 de firme, deoarece au constatat că încălcau obligaţia legală de utilizare a casei de marcat sau de emitere a bonului fiscal. Într-unul din cluburile de noapte verificate, inspectorii au descoperit peste 300 de litri de băuturi alcoolice - şampanie, whisky, vodka etc, în valoare totală de 105.272,52 lei, fără acte legale de provenienţă, pe care au confiscat-o.

Acţiunile de control ale inspectorilor antifraudă fiscală au beneficiat de suportul specific al echipelor mobile ale Jandarmeriei Constanţa. Direcţia generală antifraudă fiscală va continua verificarea activităţilor comerciale specifice sezonului estival şi îi îndeamnă pe cumpărători să ceară bon fiscal pentru fiecare bun sau serviciu achiziţionat, pentru că astfel beneficiază de siguranţă în consum şi echitate în tratament fiscal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici