Sancţiunile sunt pe cale să îndoaie Rusia. Disperat, Putin pune minorii la muncă

Preşedintele rus a cerut să fie ridicate restricţiile privind angajarea celor sub 18 ani, inclusiv a adolescenţilor de 14 ani (bărbaţi şi femei).

2666 afișări
Imaginea articolului Sancţiunile sunt pe cale să îndoaie Rusia. Disperat, Putin pune minorii la muncă

Sancţiunile sunt pe cale să îndoaie Rusia. Putin pune minorii la muncă

Unul dintre semnele distinctive ale economiei de război din Rusia este lipsa forţei de muncă, a avertizat în repetate rânduri Elvira Nabiullina, şefa băncii centrale. „Abilitatea noastră de a extinde producţia este limitată în mare măsură de condiţiile de pe piaţa muncii”, punctează Elvira.

42% dintre companiile ruseşti, potrivit unui sondaj din iulie al institutului Gaidar din Moscova, se plâng de lipsa angajaţilor. Acest lucru se datorează faptului că, după cum a informat agenţia TASS, numărul lucrătorilor cu vârsta sub 35 de ani a atins cel mai scăzut nivel de la începutul anilor 1990, cea mai semnificativă scădere afectându-i pe cei cu vârsta cuprinsă între 25 şi 29 de ani.

Este un deficit care nu surprinde pe nimeni, în condiţiile în care Kremlinul a trimis sute de mii de oameni pe frontul din Ucraina. Apoi, sunt cei care au fugit din Rusia: între 500.000 şi un milion de oameni.

Stimulete din partea statului

Kremlinul încearcă să limiteze pagubele cu o serie întreagă de stimulente: scutiri de taxe, împrumuturi avantajoase şi alte ajutoare în numerar, pentru a-i convinge pe ruşi să rămână (şi să lucreze) acasă. 

Putin apelează şi la soluţiile extreme: îi pune la muncă şi pe copii. Preşedintele rus a cerut să fie ridicate restricţiile privind angajarea celor sub 18 ani, inclusiv a adolescenţilor de 14 ani (bărbaţi şi femei), stă scris pe lista de directive publicată pe site-ul Kremlinului, după un forum intitulat suprarealist: „Idei puternice pentru noile vremuri”.

Pentru a fi angajaţi, copiii vor avea nevoie doar de acordul unuia dintre părinţi, iar examenul medical obligatoriu poate fi înlocuit cu un certificat de sănătate.

De asemenea, vor putea fi angajaţi în locuri de muncă temporare în timp ce îşi vor continua studiile, iar companiile care îi angajează în echipă se vor bucura de scutiri de taxe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici