Sanitas ameninţă cu greva generală

Federaţia Sanitas ameninţă că declanşează greva generală din 28 ianuarie dacă în urma şedinţei de Guvern de miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu nu va permite acordarea majorărilor salariale mai mari de zece procente sau alte sporuri care să compenseze aceste creşteri.

3 afișări
Imaginea articolului Sanitas ameninţă cu greva generală

Sanitas ameninţă cu greva generală

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii Publice (MSP) au prezentat Federaţiei Sanitas, la întâlnirea de marţi, aceeaşi ofertă salarială ca cea precedentă, respectiv creşteri salariale de zece la sută, fără alte sporuri, însă a promis sindicaliştilor că va cere premierului Tăriceanu în şedinţa de Guvern de miercuri, "mână liberă" pentru acordarea unor sporuri, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu.

"Vor să tragă de timp, să mă facă să nu mai declanşez greva generală, însă joi vom organiza Consiliul General al Federaţiei, la care îl vom chema şi pe ministrul Nicolăescu şi vom vedea atunci dacă membrii din ţară sunt sau nu de acord cu ceea ce ne dă Guvernul, rămânând să hotărască dacă luni, pe 28 ianuarie, vom declanşa greva generală în sistemul sanitar, fiind mari şanse să se întâmple acest lucru", a spus liderul sindical.

Reprezentanţii Sanitas şi cei ai Ministerului Sănătăţii s-au întâlnit luni, rămânând ca astăzi sindicaliştii să primescă o altă ofertă, mai bună, din partea MSP. Membrii Guvernului nu au semnat acordul încheiat cu sindicatul în urmă cu trei luni, document care prevedea creşteri salariale de 12 la sută, o primă de stabilitate dublă în sistem şi un spor de prevenţie de 20 la sută.

La sfârşitul săptămânii tecute, Petcu spunea că au avut o întâlnire cu prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu şi ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, întâlnire în urma căreia fiecare dintre părţi "şi-a pus pe masă argumentele".

În 23 octombrie 2007, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas anunţa că a hotărât declanşarea conflictului colectiv de muncă şi că va refuza să prelungească sau să semneze Contractul Colectiv de Muncă la nivel de ramură sanitară.

Greva de avertisment şi greva generală au fost amânate în 12 noiembrie, Federaţia Sanitas reîncepând, la sfârşitul aceleiaşi luni, negocierile cu conducerea Ministerului Sănătăţii şi cu cea a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Conducerea Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" din România a comunicat, luni, că a decis să se alăture acţiunilor de protest desfăşurate de celelalte organizaţii din domeniu nemulţumite de oferta guvernanţilor privind majorările salariale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici