"Sanitas" ar putea relua protestele (Video)

Sindicaliştii de la Sanitas ar putea relua acţiunile de protest dacă protocolul încheiat în 2008 cu Ministerul Sănătăţii nu va fi respectat, o decizie în acest sens urmând să fie luată după întâlnirea cu premierul Emil Boc şi după aprobarea bugetului, a declarat, miercuri, preşedintele Marius Petcu.

24 afișări
Imaginea articolului "Sanitas" ar putea relua protestele (Video)

"Sanitas" ar putea relua protestele dacă ministerul nu respectă protocolul (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a afirmat, la finalul întâlnirii cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, că deocamdată ministerul nu are un program evident întrucât există un blocaj, creat de faptul că proiectul de buget nu este aprobat.

După discuţiile de la minister, care au durat mai puţin de o oră, liderul sindical a mai spus că dacă bugetul nu va permite majorările salariale cerute şi stabilite prin protocolul încheiat cu Ministerul Sănătăţii la sfârşitul anului trecut, probabil se va ajunge la aceeaşi situaţie.

"La sfârşitul lui 2008 am suspendat acţiunile de protest după ce am semnat un protocol cu ministrul Sănătăţii, în care am solicitat majorarea cu zece la sută a salariilor, acordarea unor sporuri, trei prime de stabilitate, precum şi primă de vacanţă", a amintit Petcu.

El apreciază că situaţia din acest moment este complicată întrucât "avem două guverne", unul care este preocupat de problemele sociale şi altul căruia nu prea îi convine situaţia actuală.

Liderul Sanitas a mai spus că nu se poate vorbi de îngheţarea salariilor dar toate problemele cu care se confruntă în prezent sistemul vor fi luate în discuţia Consiliului naţional al Federaţiei care se întâlneşte, joi şi vineri, la Sinaia, pentru a stabili acţiunile viitoare în cazul în care nu va fi respectat protocolul semnat cu fostul ministru, Eugen Nicolăescu.

"Dacă bugetul nu va permite respectarea protocolului semnat anul trecut ar putea fi reluate acţiunile de protest începute în noiembrie 2008", a mai spus preşedintele Sanitas.

Totodată, el a afirmat că aşteaptă rezultatul întâlnirii cu primul ministru şi cu ministrul Finanţelor, precum şi aprobarea bugetului, după care va anunţa măsurile ce vor fi luate.

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la RRA, că nu va reacţiona negativ dacă Guvernul ajunge la o înţelegere cu sindicatele ca pentru şase luni să se îngheţe salariile şi pensiile, prioritatea fiind folosirea resurselor publice pentru punerea în mişcare a economiei.

În urmă cu aproape trei săptămâni, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a promis, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, că va încerca să respecte, după aprobarea Legii bugetului, toate acordurile pe care ministerul le are cu federaţia.

Citeşte şi:

Băsescu: Nu reacţionez negativ dacă Guvernul îngheaţă salariile şi pensiile pentru şase luni

Ministrul Sănătăţii a promis că va încerca să respecte acordurile cu Sanitas

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici