Sanitas contestă grupul de lucru format după întâlnirea managerilor de spitale cu premierul Dăncilă

Federaţia sindicală Sanitas contestă grupul de lucru format după întâlnirea de luni a managerilor de spitale cu premierul României. Sindicaliştii spun că astfel de soluţii ar reprezenta o tergiversare a problemelor create de legea salarizării.

370 afișări
Imaginea articolului Sanitas contestă grupul de lucru format după întâlnirea managerilor de spitale cu premierul Dăncilă

Sanitas contestă grupul de lucru format după întâlnirea managerilor de spitale cu premierul Dăncilă

„Întâlnirea din 23 aprilie, dintre premierul României, miniştrii Sorina Pintea, Olguţa Vasilescu, Eugen Teodorovici şi managerii spitalelor din România a fost una dezamăgitoare pentru situaţia angajaţilor din Sănătate. Rezultatul acestei discuţii trebuia să fie un set de soluţii pentru rezolvarea inechităţilor generate de aplicarea Legii 153/2017 şi a noului Regulament de sporuri”, se arată într-un comunicat remis, marţi, de Sanitas.

Potrivit sursei citate, sindicaliştii nu vor face parte din grupurile de lucru.

„Aflăm, cu indignare, că decidenţii au hotărât constituirea unor grupuri de lucru care să găsească, în perioada următoare, aceste soluţii. Adică avem de-a face cu o tergiversare nepermisă a stării de confuzie şi de nemulţumire deja existente în sistemul sanitar. De asemenea, suntem surprinşi să auzim că intenţia părţii guvernamentale este să excludă reprezentanţii sindicatelor din discuţiile ce vor urma, privind aplicarea legislaţiei salarizării”, se mai arată în comunicatul Sanitas.

Sindicaliştii mai acuză faptul că cei din Guvern nu îşi asumă problemele create de legea salarizării.

„Insistenţa guvernanţilor de a demonstra, în pofida realităţii, că noile reglementări salariale sunt foarte bune, precum şi modul manipulator în care încearcă să transfere asupra sindicatelor vinovăţia pentru degringolada din sistem confirmă că actuala putere se află în imposibilitatea de a corecta greşelile făcute în elaborarea legii salarizării”, se mai arată în comunicatul Sanitas.

Sindicaliştii reamintesc că vor începe protestele, de joi, când vor organiza un miting în Bucureşti, urmat de grevă de avertisment, pe 7 mai, şi grevă generală pe data de 11 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici