Şapte din zece hoţi de buzunare la Oslo sunt români

Şapte din zece persoane arestate pentru furturi din buzunar la Oslo, începând din 2012 şi până în prezent, sunt români, potrivit unor date oficiale, relatează publicaţia The Norway Post în pagina electronică de marţi.

263 afișări
Imaginea articolului Şapte din zece hoţi de buzunare la Oslo sunt români

Şapte din zece hoţi de buzunare la Oslo sunt români (Imagine: Shutterstock)

Potrivit publicaţiei, din cele 171 de condamnări ale unor români, la Oslo, Asker şi Bærum, din 2012 şi până în prezent, 152 privesc furturi, jafuri sau activităţi legate de bunuri furate.

Cele mai multe dintre infracţiuni sunt comise de "profesionişti", care arată ca nişte străini bine îmbrăcaţi ce muncesc împreună, a declarat Roar Kvassheim, şeful unei echipe specializate în domeniul furturilor în cadrul Poliţiei din Oslo.

Potrivit publicaţiei, începând din august 2012, 70% dintre persoanele condamnate pentru furturi sunt români. Acest procent l-a determinat pe actualul ministru al Justiţiei Grete Faremo să îşi exprime îngrijoarea faţă de situaţia romilor în România şi să se întrebe de ce fondurile oferite de Guvernul norvegian nu au fost investite în vederea îmbunătăţirii condiţiilor pentru romi.

Ministrul urmează să efectueze săptămâna viitoare o vizită în România, pentru a discuta despre această situaţie cu autorităţile locale, scrie publicaţia.

Potrivit radioteleviziunii publice norvegiene NRK, Oslo au constituit un fond pentru ajutorarea romilor din România în sumă de 134 de milione de coroane norvegiene (peste 17,4 milioane de euro). Fondurile se află în continuare în cont, iar mii de români vin la Oslo în fiecare vară să cerşească pe străzi, scrie The Norway Post.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici