Sarcină în vremea pandemiei. De teama infectării cu SARS-CoV-2, consultaţiile online înlocuiesc vizita la medic

  • Din cauza pandemiei, vizitele la medic s-au rărit sau s-au mutat pe internet
  • Daniela Petrişor şi-a monitorizat sarcina pe whatsapp
  • După 9 luni, Daniela a născut un copil perfect sănătos
209 afișări
Imaginea articolului Sarcină în vremea pandemiei. De teama infectării cu SARS-CoV-2, consultaţiile online înlocuiesc vizita la medic

Au trecut 9 luni de pandemie în ţara noastră. Exact cât durează o sarcină. Dar, chiar aşa. Cum a fost perioada asta pentru o gravidă? Îţi spune Daniela Petrişor, absolventă a facultăţii de Finanţe şi Bănci din Timişoara. Ea le-a trăit pe amândouă.

A rămas însărcinată, cam pe când noi aflam de primul caz de coronavirus. Iar la scurt timp, s-a şi infectat.

„Mi-a fost frică, deoarece, fiind gravidă, sistemul imunitar este mult mai scăzut, mai slab, şi mi-a fost frică să nu apară complicaţii. Şi da, mi-a fost frică, am stat toată ziua în casă, am citit foarte mult. A fost foarte greu, neputând să ies afară, neputând să iau aer, neputând să duc gunoiul, măcar”, povesteşte ea.

Când şi-a pierdut gusutul şi mirosul, s-a testat. Rezultatul a fost pozitiv, dar Daniela a încercat să vadă partea plină a paharului. A sperat că anticorpii o vor ţine departe de coronavirus, pe viitor.

„Am aflat că nu am niciun anticorp, aşa că a trebuit să fiu de 100 de ori mai prudentă, ca să nu ajung să nasc în spital în regim COVID-19.”

Următoarele luni au fost ca un vârtej. Daniela era copleşită de emoţia că va fi mamă, dar şi de problemele cu care se confruntă orice gravidă. Probleme accentuate de pandemie.

„Fiind gravidă, e foarte complicat cu mască, pentru că din start, ca gravidă, nu prea ai oxigen, respiri mult mai greu, pentru că îţi apasă pe organe. Eu am născut la stat şi am vrut să merg tot acolo, şi pe peroada sarcinii, dar din cauza pandemiei a trebuit să merg ori la privat, la consultaţii, foarte rar, când a fost nevoie, şi în rest, doar pe telefon, prin whatsapp am discutat cu medicul.”

Aşa au trecut 9 luni. De pandemie şi de sarcină. Iar Daniela l-a adus pe lume pe Andrei, un copil perfect sănătos, care a luat nota 10 la naştere.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici