Şase copii de la un centru de plasament din Râmnicu-Vâlcea au ajuns la spital cu simptome digestive

Şase copii de la un centru de plasament din Râmnicu-Vâlcea au ajuns la spital cu simptome digestive după ce au mâncat mămăligă cu brânză şi smântână, o anchetă epidemiologică fiind declanşată în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

252 afișări
Imaginea articolului Şase copii de la un centru de plasament din Râmnicu-Vâlcea au ajuns la spital cu simptome digestive

Şase copii de la un centru de plasament din Râmnicu-Vâlcea au ajuns la spital cu simptome digestive

Directorul DSP Vâlcea, Lorena Mărgăritescu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că cei şase copii au fost internaţi vineri la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vâlcea.

"Au fost internaţi pentru simptome digestive uşoare, în speţă greaţă, la cinci dintre ei, unul singur prezentând vărsături. Starea generală a copiilor este bună. Nu au mai prezentat de vineri, de la ora 18.00, niciun fel de simptom, însă au fost ţinuţi în secţie pentru supraveghere, având în vedere că provin de la un Centru de Plasament din Râmnicu-Vâlcea", a spus Mărgăritescu.

Potrivit acesteia, copiii au vârste cuprinse între 6 şi 12 ani şi provin de la un centru de plasament din Râmnicu-Vâlcea în care se află circa 40 de copii.

"S-a declanşat ancheta epidemiologică, a fost făcut control igienico-sanitar în unitatea respectivă, s-au luat probe, aşteptăm rezultatul. Mămăligă cu brânză şi smântână, acesta a fost alimentul care a fost comun pentru toţi cei şase copii", a adăugat directorul DSP Vâlcea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici