Şase persoane cercetate la Iaşi, după 9 percheziţii pentru descoperirea unor culturi de canabis

Şase persoane sunt urmărite penal, patru fiind reţinute, după nouă percheziţii făcute la Iaşi de procurori şi poliţişti pentru descoperirea unor culturi de canabis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

436 afișări
Imaginea articolului Şase persoane cercetate la Iaşi, după 9 percheziţii pentru descoperirea unor culturi de canabis

Şase persoane cercetate la Iaşi, după 9 percheziţii pentru descoperirea unor culturi de canabis

Potrivit DIICOT, procurorii şi poliţiştii din Iaşi au făcut, luni, nouă percheziţii domiciliare pentru descoperirea unor culturi de canabis înfiinţate pe raza judeţului.

Anchetatorii au avut suspiciunea că Mihai Alexandru Botezatu a deţinut, în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016, droguri de mare risc MDMA, pe care le-ar fi comercializat. Cercetările ulterioare au stabilit că, din luna februarie 2016, Codrin Constantin Iacob şi Andrei Sebastian au deţinut importante cantităţi de canabis pentru consum propriu şi pentru comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit către consumatori.

De asemenea, Codrin Constantin Iacob, Andrei Sebastian Vlădianu şi Mihai Stan sunt acuzaţi că au înfiinţat mai multe culturi ilicite de canabis, în vederea obţinerii drogurilor de risc necesare consumului propriu şi comercializării. În acest sens au comandat pe site-urile de profil seminţe, pământ, substanţe de fertilizare şi instalaţii necesare cultivării canabisului, bunuri pe care le-au recepţionat prin intermediul societăţilor de curierat care se ocupă cu expedierea coletelor.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa lui Mihai Stan a fost identificat un beci în interiorul căruia se a afla o cultură de canabis. Beciul era compartimentat cu ajutorul unui suport din lemn pe care era prinsă folie de aluminiu, rezultând astfel două încăperi. În prima încăpere anchetatorii au descoperit un pulverizator, două găleţi cu apă, un ventilator, cinci saci de pământ şi săculeţe de mici dimensiuni folosiţi pentru germinarea seminţelor, iar în cea de-a doua mai multe ghivece, în fiecare fiind câte o plantă din specia canabis. Pe tavanul încăperii se aflau suspendate trei lămpi folosite pentru iluminare şi pentru încălzirea plantaţiei.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate 94 plante mature de canabis şi 51 plante imature de cannbis, precum şi bunuri şi substanţe utilizate pentru fertilizarea plantelor de canabis.

DIICOT precizează că şase persoane sunt urmărite penal pentru trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc şi deţinere, în mod ilegal, de droguri de risc în vederea consumului propriu, iar procurorii DIICOT Iaşi au dispus reţinerea a patru 4 persoane, urmând să fie sesizat Tribunalul Iaşi, cu propunere de arestare preventivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici