Şase ucraineni au încercat să intre ilegal în România. Românii care i-au ajutat, cercetaţi

  • Şase ucraineni au încercat să intre în România fără să efectueze formalităţile de intrare în ţară, ajutaţi de trei români.
  • După ce au fost prinşi, românilor li s-a întocmit dosar penal pentru trafic de migranţi, iar ucrainenii au depus cerere de azil.
478 afișări
Imaginea articolului Şase ucraineni au încercat să intre ilegal în România. Românii care i-au ajutat, cercetaţi

Şase ucraineni au încercat să intre ilegal în România. Românii care i-au ajutat, cercetaţi

În data 14 martie, aproape de miezul nopţii, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Serviciul Teritorial Suceava şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava, au încercat să oprească un autoturism care venea din zona de frontieră şi se deplasa spre municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava.

Deoarece şoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, echipajul a pornit în urmărirea maşinii şi au fost anunţate toate instituţiile de cooperare.

„La intrarea în oraşul Rădăuţi, şoferul a abandonat autoturismul şi a fugit spre locuinţele din apropiere, iar în interiorul maşinii au fost descoperiţi şase bărbaţi de cetăţenie ucraineană. Aceştia au fost conduşi la sediul STPF Suceava unde s-a stabilit că nu efectuaseră formalităţile de intrare în România prin punctul de frontieră. Bărbaţii au cerut o formă de protecţie statului român şi au depus cerere de azil, fapt pentru care au fost preluaţi, conform procedurilor, de reprezentanţii Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi”, transmite, miercuri, Poliţia de Frontieră.

Cei şase ucraineni sunt toţi bărbaţi.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii de frontieră au identificat alţi doi cetăţeni români care au participat, împreună cu şoferul maşinii urmărite, la preluarea ucrainenilor.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări faţă de cei trei cetăţeni care au domiciliul în judeţul Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Cazul este instrumentat sub coordonarea Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în vederea soluţionării legale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici