Sat din Alba terorizat de animale sălbatice: 30 de vaci şi oi, mâncate de lupi şi un urs

Un urs de mari dimensiuni a omorât 8 vaci, iar o haită de lupi ar fi mâncat 20 de oi, animalele aparţinând toate unor localnici din satul Ţelna, judeţul Alba, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1037 afișări
Imaginea articolului Sat din Alba terorizat de animale sălbatice: 30 de vaci şi oi, mâncate de lupi şi un urs

Sat din Alba terorizat de animale sălbatice: 30 de vaci şi oi, mâncate de lupi şi un urs

Ursul care ar fi omorât animalele ar avea peste 700 de kilograme, potrivit urmelor găsite la faţa locului, spune primarul comunei Ighiu, Traian Rusu, de care aparţine satul Ţelna.

"Sunt doi, trei oameni care au mai multe vaci. Este unul care are 60, altul are 20, iar altul are 10. Le duc pe munte, la 10 kilometri de sat, şi le lasă libere. Le duc acolo pentru că acolo este păşunea", a spus Traian Rusu.

Şi ciobanii din sat se plâng că au probleme cu animalele sălbatice. O haită de lupi ar fi mâncat, numai în ultimele zile, 20 de oi. Şi că situaţia e atât de gravă încât au fost nevoiţi să coboare cu animalele, înapoi, în sat.

"Deşi e păşune pe munte oamenii nu pot să o exploateze pentru că acest urs şi această haită de lupi fac ravagii", a spus primarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici