Sava: Dacă expertiza din Italia nu este luată în seamă, schimbăm actuala membrană a acoperişului

Primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava spune că nu înţelege de ce vicepremierul Dîncu a făcut presiuni penru a redeschide stadionul şi că în situaţia în care expertiza făcută în Italia nu va fi luată în considerare, atunci va schimba actuala membrană a acoperişului.

2745 afișări
Imaginea articolului Sava: Dacă expertiza din Italia nu este luată în seamă, schimbăm actuala membrană a acoperişului

Sava: Dacă expertiza din Italia nu este luată în seamă, schimbăm actuala membrană a acoperişului (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

După acuzaţiile vicepremierului Vasile Dîncu prin care susţinute că primarul interimar al Capitalei se face vinovat de "dezinformare", Răzvan Sava îi răspunde acestuia printr-o postare pe pagina sa de facebook.

Edilul spune că prin comunicatul dat în cursul zilei de vicepremier, s-a confirmat ceea ce spunea el zilele trecute: "conform legislaţiei, dar şi expertizelor făcute în România, materialul din care este facut acoperişul Arenei Nationale este din clasă C, ceea ce înseamnă că IGSU nu poate elibera autorizaţia de securitate la incendiu pentru că materialul, în caz de incendiu, se transformă în ”picături de foc”, notează acesta pe reţeaua de socializare.

"În data de 18 februarie ne-am întâlnit la Minister împreună cu domnul Ministru Tobă si reprezentanţii IGSU - trec peste faptul că nu ne-aţi comunicat atunci eliberarea agrementului făcut în baza expertizei din Romania - dar văd că nu doriţi să luaţi în calcul expertiza făcută în Italia, la un laborator acreditat UE, care atesta faptul că materialul este de clasă B, ceea ce ar permite practic ca Arena Naţională să poată lua aprobarea necesară. Această expertiză a fost depusă la Ministerul pe care îl conduceţi în data de 19 februarie", mai apare notat pe pagina de facebook a primarului interimar.

Totodată, acesta spune că "pe această cale vă reiterez încă o dată faptul că aşteptăm agrementul necesar în baza ultimei expertize depuse, până în data de 14 martie, aşa cum spuneţi şi dumneavoastră.
Dacă această expertiză nu este luată în seamă, dacă punctul de vedere al experţilor italieni nu este bun, iar Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii din subordinea MDRAP decide că doar expertiza institului român este cea care poate fi luată în considerare, atunci nu avem altă soluţie decât să schimbăm actuala membrană a acoperişului pentru a redeschide stadionul".

Răzvan Sava mai spune că "în aceste condiţii, când dumneavoastră ne spuneţi că membrana acoperişului este de clasă C, nu înţeleg de ce aţi făcut aceste presiuni pentru a redeschide stadionul. Nu înţeleg de ce mă acuzaţi că mă transform în statuie de legalitate".

"În acest moment, legea din România îmi interzice practic să deschid stadionul. Obligaţia mea este să nu pun în pericol cetăţenii, bunurile şi mediul. Faptul că luam măsuri compensatorii şi aducem mai multe forţe de ordine la stadion, nu rezolvă situaţia de fond: lipsa autorizatiei de securitate la incendiu' se mai spune în postarea edilului.

Sava mai spune că dacă expertiza făcuta la laboratorul din Italia nu va fi luată în seamă, atunci va discuta cu constructorul Max Boegl şi în cel mai scurt timp posibil va schimba membrana acoperişului ( adica folia care inveleste acoperisul propriu-zis) pentru a putea lua autorizaţia de securitate la incendiu şi pentru a putea redeschide Arena Naţională.

Cel mai mare stadion din România, Arena Naţională, este închis de patru luni deoarece nu a primit avizul de funcţionare din partea ISU. Dacă se va redeschide în timp util, Arena Naţională ar putea găzdui şi meciul amical programat pe 27 Martie împotriva Spaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici