Scade temperatura apei calde în trei sectoare din Bucureşti, după o serie de avarii la ELCEN

Furnizarea apei calde şi a căldurii se realizează sub parametri optimi în sectoarele 1, 5 (parţial) şi 6 din Capitală, din cauza a două avarii produse în cursul nopţii de miercuri spre joi, la CET Grozăveşti şi CET Vest, cele mai mari centrale de producere a energiei termice din Bucureşti.

1136 afișări
Imaginea articolului Scade temperatura apei calde în trei sectoare din Bucureşti, după o serie de avarii la ELCEN

Scade temperatura apei calde în sectoarele 1, 5 şi 6, după o serie de avarii la Radet (Imagine Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)

Radet Bucureşti anunţă, joi, că furnizarea energiei termice pentru apă caldă şi căldură, se realizează sub parametri normali, din cauza unor avarii apărute în cursul nopţii la centralele CET Vest şi CET Grozăveşti aparţinând Elcen. Efectele vor fi resimţite în sectoarele 1 şi 6 şi, parţial, în sectorul 5 al Municipiului Bucureşti, respectiv în zona Panduri şi Ana Davila, se mai arată în comunicatul Radet.

"De azi-noapte lucrăm fără oprire pentru remedierea avariilor. La CET Veste a pleznit o ţeavă în economizorul de la cazanul colector de la ciclul combinat. Înlocuim ţeava şi îi dăm drumul. Deocamdată mergem cu unităţi din rezervă, speră să ţinem mai sus. Cred că diseară vom reveni la temperatura normală, momentan suntem la 70 şi ceva de grade Celsius, deci e o diferenţă mică, de aproximativ 10 grade faţă de cât ar trebui să furnizăm. La Grozăveşti e o fisură în cazanul 1, K1, acelaşi tip de avarie. Astea sunt fiarele, la temperaturi de 200 de grade Celsius, când am văzut o ţeavă la Grozăveşti de opt milimetri grosime şi spartă ca un balon nu mi-a venit să cred. Dar, acum remediem problemele şi până seara le punem din nou în funcţiune", a declarat pentru MEDIAFAX Marcel Nicolaescu, directorul general al Electrocentrale Bucureşti (Elcen).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici