Scandal în BISERICĂ, după ce Arhiepiscopia a încercat să introducă un preot nou, cu ajutorul poliţiei şi jandarmeriei, în locul celui caterisit

Un scandal a izbucnit duminică în biserica “Schimbarea la Faţă a Domnului" din Schit Orăşeni, judeţul Botoşani, după ce o delegaţie a Arhiepiscopiei Iaşilor a vrut să îl prezinte enoriaşilor pe noul preot paroh, delegat în locul fostului paroh, Ioan Ungureanu, care a fost caterisit în vară.

2547 afișări
Imaginea articolului Scandal în BISERICĂ, după ce Arhiepiscopia a încercat să introducă un preot nou, cu ajutorul poliţiei şi jandarmeriei, în locul celui caterisit

Scandal în biserică după ce Arhiepiscopia a încercat să introducă un preot nou, cu ajutorul poliţiei şi jandarmeriei, în locul celui caterisit

Incidentul a avut loc duminică, în momentul în care delegaţii Arhiepiscopiei Iaşilor au intrat în biserică pentru a-l prezenta comunităţii pe preotul delegat de Centrul Eparhial pentru a sluji în locului preotului exclus din Biserică, Ioan Ungureanu, care a fost caterisit de Consistoriul Arhiepiscopiei Iaşilor în vara acestui an.

Această deplasare s-a făcut la solicitarea enoriaşilor din această parohie, care au trimis două memorii la Centrul Eparhial, fiecare însoţit de câteva zeci de semnături. Această acţiune canonică şi legală, desfăşurată în chip paşnic pe tot parcursul ei de credincioşi din parohie împreună cu delegaţi ai Centrului Eparhial, a fost obstrucţionată încă de la început de fostul preot Ungureanu, care se afla în biserică, dar fără a fi început vreo slujbă, şi de câţiva susţinători ai săi, unii aduşi din alte localităţi, care au recurs la cuvinte jignitoare, ameninţări şi bruscări”, se arată într-un comunicat transmit MEDIAFAX de Arhiepiscopia Iaşilor.

Preotul Ioan Ungureanu a primit în luna mai intedicţia de a mai sluji în Biserică însă duminică, acesta se afla în incinta lăcaşului de cult, alături de o parte dintre sătenii care îl susţin. În momentul în care reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor au ajuns la biserică pentru a-l investi pe noul preot paroh, însoţiţi de jandarmi şi poliţişti, a izbucnit un scandal.

Preotul Ioan Ungureanu din localitatea Schit Orăşeni, comuna Cristeşti, a fost sancţionat de Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Iaşilor după ce a fost acuzat de schismă, neascultarea faţă de feţele bisericeşti, de contrazicerea publică a poziţiei bisericii, insultă, calomnie, defăimare şi clevetirea în public, dar şi de instigare la atitudini şi fapte negative şi de săvârşirea Sfintelor Taine cu nerespectarea prevederilor tipiconale.

Preotul a fost caterisit în luna iulie a acestui an de Consistoriul Arhiepiscopiei Iaşilor iar decizia a fost menţinută şi de instanţa superioară, Consistoriul Mitropolitan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici