Scandalul abuzurilor sexuale din Biserica Catolică a ajuns în Germania. 200 de clerici sunt acuzaţi de abuz

  • 202 de membri ai clerului Bisericii Catolice sunt acuzaţi că au abuzat sexual peste 300 de minori, în perioada 1975-2018, în Koln.
  • Cardinalul Rainer Maria Woelki a fost absolvit
1122 afișări
Imaginea articolului Scandalul abuzurilor sexuale din Biserica Catolică a ajuns în Germania. 200 de clerici sunt acuzaţi de abuz

Scandalul abuzurilor sexuale în care este implicată Biserica Catolică a ajuns în Germania, episcopia din Koln, conform New York Times. Peste 200 de clerici sunt acuzaţi de abuz sexual împotriva minorilor, în perioada 1975-2018.

”Raportul Episcopiei indică până acum 202 inculpaţi şi 314 victime individuale. Am verificat şi proporţiile sunt 57% băieţi şi 38% fete. Nu avem, însă, informaţii despre 5% dintre victime”, a explicat Bjoern Gercke, avocat în dosarul abuzurilor de la episcopia din Koln.

Totodată, se pare că mai bine de jumătate dintre victime aveau sub 14 ani. Unul dintre cardinali a fost acuzat că a ascuns informaţii legate de preoţii acuzaţi de abuzuri sexuale. Raportul independent, comandat de Biserică, l-a absolvit pe Cardinalul în cauză de orice vină.

Biserica Catolică a vrut să ofere o soluţie în scandalul abuzurilor şi, prin urmare, în luna ianuarie a elaborat un sistem de compensare a victimelor. Sistemul oferă despăgubiri de până la 50.000 euro.

”În opinia mea, trebuie să existe consecinţe, credibilitatea s-a pierdut pur şi simplu. Nu poţi să te ridici ca episcopul Woelki (n.r. arhiepiscop din Köln, cardinal Rainer Maria Woelki) sau ca episcop Stefan Hebe (n.r. arhiepiscop la arhiepiscopia din Hamburg) şi să spui că <<trebuie să continuaţi să aveţi încredere şi să mă credeţi>>”, a mărturisit Jenes Windel, victimă şi fondator a iniţiativei de combatere a abuzurilor sexuale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici