SCANDALUL CĂRNII DE CAL: Conservele cu carne de vită Ardealul, retrase de la comercializare. Ce suspiciuni planează asupra produsului

Firma Producţie Ardealul, deţinută de grupul norvegian Orkla, a cerut retragerea conservelor cu carne de vită "Ardealul", produse la fabrica din Covasna, deoarece există suspiciunea ca printre ingredientele folosite se fie şi carne de cal.

1646 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL CĂRNII DE CAL: Conservele cu carne de vită Ardealul, retrase de la comercializare. Ce suspiciuni planează asupra produsului

Conservele cu carne de vită Ardealul au fost retrase. Sunt suspiciuni că ar conţine şi carne de cal (Imagine: Shutterstock)

"În data de 8 martie 2013, producătorul a solicitat retragerea de la comercializare a conservelor din carne de vită «Ardealul», existând suspiciunea unei etichetări neconforme. Până la infirmarea suspiciunii, produsul «Conservă din carne de vită» rămâne blocat în depozitele comercianţilor. Conserva din carne de vită este singurul produs în care se foloseşte carnea de vită ca materie primă. Producătorul a iniţiat o investigaţie la adresa furnizorilor de materie primă cu privire la aceasta suspiciune", se spune într-un comunicat transmis de firma Producţie Ardealul.

Conservele cu carne de vită "Ardealul" sunt produse la fabrica firmei din Covasna.

Reprezentanţii firmei menţionează că rezultatele analizelor cantitative sunt aşteptate săptămâna viitoare.

"Producţie Ardealul SRL a dispus (... ) retragerea de la comercializare a două loturi de produs carne de vită Ardealul, cu data de expirare 5 decembrie 2014 şi 15 ianuarie 2015, ca urmare a existenţei suspiciunii că aceste doua loturi conţin carne de cal, confirmate parţial de analizele din 13 martie 2013. Aşteptăm în continuare rezultatele finale ale testelor cantitative săptămâna viitoare. Conform prevederilor legale, au fost aduse la cunoştinţa Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor informaţiile primite şi în acelaşi timp am solicitat retragerea de la comercializare a tuturor conservelor de carne de vită Ardealul. Fabrica noastră foloseşte pe lanţul de producţie doar carne de vită, de porc şi de pui. Pentru producerea acestor conserve, noi am folosit carne de vită livrată de către SC Optimeat SRL cu buletin de analiză, declaraţie de conformitate şi documente care atestau originea materiei prime, documente ce au fost puse la dispoziţia autorităţilor competente (...) Precizăm că produsul este sigur pentru consum, însă suntem gata să restituim contravaloarea produselor tuturor consumatorilor care au cumpărat conserve de carne de vită Ardealul cu datele de expirare de mai sus, la SC Producţie Ardealul SRL, Strada Târgului nr 6, Covasna, judeţul Covasna", a declarat directorul fabricii Ardealul, Claudia Cojocaru.

Loturile au conţinut 30.000 de cutii de conserve carne de vită, din care aproximativ 80% sunt blocate în depozite.

Firma Producţie Ardealul este deţinută de grupul norvegian Orkla, prin Orkla Foods România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici