Scandalul de la cimitirul din Valea Uzului | Miting pentru demisia prefectului de Harghita. Unde se va desfăşura adunarea

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) organizează, marţi, un miting la Miercurea Ciuc, prin care va cere demisia prefectului judeţului Harghita. Reprezentanţii PPMT mai solicită ca Cimitirul Valea Uzului să nu fie naţionalizat, să rămână în administrarea comunei Sânmartin din judeţul Harghita şi să fie readus la starea iniţială.

2478 afișări
Imaginea articolului Scandalul de la cimitirul din Valea Uzului | Miting pentru demisia prefectului de Harghita. Unde se va desfăşura adunarea

Scandalul de la cimitirul din Valea Uzului | Miting pentru demisia prefectului de Harghita. Unde se va desfăşura adunarea

Preşedintele PPMT, Csomortanyi Istvan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că participanţii la protest vor cere demisia prefectului judeţului Harghita şi rămânerea Cimitirului Valea Uzului în administrarea comunei Sânmartin, din judeţul Harghita.

„PPMT organizează marţi, de la ora 18.00, un miting de protest în faţa Prefecturii Harghita din Miercurea Ciuc legat de evenimentele de la Valea Uzului. Noi cerem demisia sau demiterea prefectului de Harghita, pentru că nu se poate accepta ca o persoană care are atribuţii în apărarea drepturilor judeţului să meargă contra acestora. Este evident că interesul judeţului Harghita ar fi ca graniţa judeţului cu Bacăul să nu se schimbe în mod abuziv de instituţiile din judeţul vecin. O latură a problemei este asta, mai avem şi altele, iar pentru acestea cerem demisia imediată a prefectului şi mai cerem ca Cimitirul Valea Uzului să nu fie naţionalizat şi să rămână în administrarea comunei Sânmartin din Harghita şi cimitirul să fie readus la starea iniţială. Vrem ca acele construcţii fără autorizaţie să fie refăcute şi să se găsească o soluţie prin care, dacă se doreşte să existe în zonă un cimitir pentru eroii români, să fie amplasat conform legii. Vrem ca legea să fi aceeaşi pentru toată lumea”, a spus Csomortanyi.

De asemenea, PPMT va organiza în 25 iunie la Oradea un alt miting, un lanţ de rugăciune, în care se va cere amplasarea unei statui ecvestre a întemeietorului oraşului, Sfântul Ladislau.

„Susţinem această doleanţă a comunităţii maghiare din Oradea, mai ales că în ultima perioadă au fost inagurate mai multe statui şi credem că ar fi un act de normalitate dacă şi maghiarii ar avea un simbol. Aceasta mai ales având în vedere faptul că, după ultimul recensământ, 25% dintre locuitorii din Oradea sunt de etnie maghiară şi nu au un simbol sub formă de statuie în piaţa centrală a oraşului”, a subliniat liderul PPMT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici